Η δύναμή μας πηγάζει από την οργάνωσή μας,

την μαζικότητα των αγώνων μας, την αλληλεγγύη μας

 Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στις Ελεγκτικές Εταιρίες

 Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι μεγάλες εταιρείες ορκωτών ελεγκτών – λογιστών αυτή την περίοδο σχεδόν διπλασιάζουν τζίρους και παρουσιάζουν κέρδη, μέσω της ανάθεσης σε αυτές από το ελληνικό κράτος της έκδοσης του φορολογικού πιστοποιητικού και όχι μόνο. Την ίδια ώρα, οι διοικήσεις αυτών των εταιριών από κοινού με κυβέρνηση, τρόικα και ΣΕΒ μεθοδεύουν την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

 Το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία της PriceWaterHouseCoupers προχώρησε στην άδικη και τρομοκρατική απόλυση της συναδέλφου μας Κ. Α., επικαλούμενη την «αρνητική κατάσταση της αγοράς»!!! αλλά και το γεγονός ότι η ίδια κόστιζε στην εταιρεία, μιας και είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού και με αρκετά χρόνια εργασίας στην εταιρεία αυτή.

Η συνάδελφος αγωνίζεται για τα δικαιώματά της και συσπειρώνεται στο σωματείο των Λογιστών. Συμμετείχε σε όλες τις απεργίες και ενημέρωνε καθημερινά τους συναδέλφους για τις θέσεις του σωματείου και για τον λόγο αυτό της είχαν γίνει επιπλήξεις και νουθεσίες.

Η απόλυσή της είναι επίθεση της εργοδοσίας της PWC στα δικαιώματα των εργαζομένων του κλάδου συνολικά και δεν ήταν η πρώτη. Είχαν σχέδιο για μαζικές απολύσεις. Τα σχέδια τους πάγωσαν μετά από παρέμβαση του σωματείου.

Η PWC λειτουργεί ως παράδειγμα των διαθέσεων όλων των Ελεγκτικών Εταιρειών της χώρας. Δεν θα γλυτώσει όποιος απλά κάνει καλά τη δουλειά του και δουλεύει ατέλειωτες απλήρωτες ώρες. Για την εργοδοσία είμαστε μόνο αριθμοί, αναλώσιμοι. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί απολυμένος. Γι’ αυτό να αντισταθούμε, να οργανωθούμε, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Η απάντηση μας είναι μια: οργανωμένη αντίσταση και αγώνας.

 Τα Σωματεία Λογιστών Αθήνας και Πειραιά, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) έγκαιρα έχουν προειδοποιήσει ότι η κρίση και οι συνέπειές της θα είναι η αφορμή για να γίνουν τα σχέδια των μεγαλοεταιριών, που είναι έτοιμα από καιρό, πράξη!!!. Αυτό που θέλουν είναι εργαζόμενους να δουλεύουν για όσους μήνες θέλουν, όσες ώρες θέλουν και με ότι μισθό θέλουν, δηλαδή μια νέα γενιά σκλάβων του 21ου αιώνα. Έτσι, οι ελεγκτικές εταιρείες προκειμένου να προστατέψουν, αλλά και να αυξήσουν τα κέρδη τους, αφήνουν απλήρωτες υπερωρίες, απολύουν εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και προσλαμβάνουν πτυχιούχους με εξάμηνη σύμβαση των 600 ευρώ και αβέβαιο μέλλον. Ήδη οι συμβάσεις αυτών λήγουν και δεν ανανεώνονται. Μήπως πρέπει να περιμένουμε κι άλλες απολύσεις αυτή την περίοδο που ολοκληρώνονται οι εργασίες των φορολογικών πιστοποιητικών;

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο

Kάθε μεγάλη ελεγκτική εταιρεία υπερασπίζεται τα δικαιώματά της μέσα από τον ΣΕΒ. Εμείς σαν εργαζόμενοι πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικά μας μέσα από τα σωματεία μας. Το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Για να κλείσουμε το δρόμο σε νέες απολύσεις, μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, σε κάθε είδους σχέδια των μεγαλοεργοδοτών.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις