ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, Τηλ. (210) 38 10 081, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ
Web site: pol.org.gr , e_mail: pol@otenet.gr

OΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ., ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012
Στην Αθήνα 11,00 το πρωί στην Πλ. Κοτζιά
στη Θεσσαλονίκη, 6,00 το απόγευμα στην Πλ. Αριστοτέλους

 

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και του λαού είναι ολομέτωπη. Δεν θα σταματήσουν. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, ούτε αφορούν μόνο την Ελλάδα. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Τα δάνεια, τα μνημόνια, οι αντεργατικοί νόμοι είναι οι συμφωνίες της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον ελληνικό λαό και τη νεολαία.
Αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια συσσώρευσαν τεράστια κέρδη είναι και οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για την κρίση.
Τώρα μας παίρνουν και τη μπουκιά από το στόμα για να διατηρήσουν τα τεράστια πλούτη και τη σάπια εξουσία τους. Πιστοί και αντάξιοι υπηρέτες τους είναι η κυβέρνηση, αλλά και ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός. Τσακίζουν πάλι μισθούς-συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου, κοινωνικά επιδόματα-πρόνοια. Καταργούν Συλλογικές Συμβάσεις προωθώντας τις ατομικές, την μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία. Διαλύουν νοσοκομεία, σχολεία και πανεπιστήμια, παιδικούς σταθμούς. Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό.
Η ΕΕ και τα μεγάλα συμφέροντα στην Ελλάδα είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Είναι η ιδιοκτησία και η εξουσία των μονοπωλίων που καταπιέζει, ληστεύει, εκμεταλλεύεται βάναυσα τους λαούς της Ευρώπης. Στα πλαίσια του ξαναμοιράσματος των πλουτοπαραγωγικών πηγών, ετοιμάζονται να κάνουν επέμβαση στη Συρία.
Άλλωστε και στον δικό μας κλάδο ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα. Είναι γνωστό ότι εφορίες συγχωνεύονται ή καταργούνται. Παράλληλα, έχει ανατεθεί ήδη σε μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες η έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού καθώς και η είσπραξη φορολογικών εσόδων. Σταδιακά θα ανατίθενται (θα ιδιωτικοποιούνται δηλαδή) και άλλες οικονομικές – φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος.
Οι ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες συμβάσεις και μέχρι 600€ μισθό. Από την άλλη μεριά, πολλές μικρές επιχειρήσεις του κλάδου – λογιστικά γραφεία κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν στις συνθήκες του ανταγωνισμού που οξύνονται. Η ανεργία πλέον παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Φόροι, χαράτσια, λογαριασμοί, τροφεία σε παιδικούς σταθμούς, ποιος μπορεί πλέον να τα πληρώνει;

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ – ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ!

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ. Οργανωνόμαστε σε κάθε χώρο δουλειάς με σωματειακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα, σε κάθε γειτονιά με τις λαϊκές επιτροπές. Κανένας μόνος του σε αυτή τη βαρβαρότητα! Να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα, κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού, να μη γίνει καμιά κατάσχεση σπιτιού. Ορθώνουμε το ανάστημά μας μαζί με τα σωματεία του κλάδου μας, μαζί με το ΠΑΜΕ, ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο.
Ενισχύουμε την Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από τη κοινή δράση ΠΑΜΕ – ΠΑΣΥ – ΠΑΣΕΒΕ – ΟΓΕ – ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού.
Με ένα στόχο κοινό :
 Τη κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων,
 Μονομερή διαγραφή του χρέους
 Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Εμπρός για άμεση Γενική Απεργία.

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012