ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 1,30 Μ.Μ. ΣΤΟΝ Ο.Μ.Ε.Δ. (ΠΛ. ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ 7)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

Η μαζική παρουσία μας είναι επιβεβλημένη.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού είναι ολομέτωπη. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά. Τα ίδια μέτρα παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να βγει το κεφάλαιο πιο ισχυρό από την κρίση, ποδοπατώντας τον λαό και τη νεολαία.

Στο τραπέζι «περικοπών» όλα τα δικαιώματα του λαού που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα:

Το οκτάωρο-5νθήμερο-40ωρο, ισχυρίζονται, ότι είναι αντιαναπτυξιακό, αντιπαραγωγικό. Στο εξής θέλουν ο μέσος ημερήσιος χρόνος εργασίας θα είναι 11 έως 13 ώρες.
 Ο βασικός μισθός, το μεροκάματο, η σύνταξη θα προσδιορίζονται από τη κυβέρνηση με βάση την γενική κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα.
 Τα ελάχιστα ένσημα για την θεμελίωση βασικής σύνταξης από 4500 θα πάνε στις 6.000. Για μια σύνταξη που θα είναι επίδομα και όποιος καταφέρει να το πάρει θα είναι μετά τα 70 χρόνια.
 Οι αποζημιώσεις απόλυσης καταργούνται γιατί, λένε, είναι εμπόδιο στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στον δικό μας κλάδο ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, που παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα. Χαρακτηριστικά οι ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και κέρδη, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες και ατομικές συμβάσεις και 600€ μισθό. Ταυτόχρονα «ανοίγουν οι δουλειές» τους με την συγχώνευση – κατάργηση των εφοριών, με τα φορολογικά πιστοποιητικά και άλλες φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος.
Από την άλλη μεριά, συνάδελφοι καθημερινά αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και πολλές μικρές επιχειρήσεις – λογιστικά γραφεία κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό. Η ανεργία πλέον παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Οι εργοδότες με τον νέο νόμο για τις συμβάσεις, προσπαθούν να τις καταργήσουν. Οι ΣΣΕ είναι μια σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης, που η εργοδοσία έβαλε απ’ την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο. Κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες μέσα από τον οργανωμένο, συλλογικό, μαζικό αγώνα των εργαζομένων για τα δικαιώματα τους. Η προσπάθεια για κατάργηση τους είναι χτύπημα σε όλους τους εργαζόμενους, χτύπημα ενάντια στο εργατικό κίνημα, στην λαϊκή οικογένεια.

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη, 1.30 μμ θα συναντηθούμε με τις εργοδοτικές Οργανώσεις στα γραφεία του Ο.ΜΕ.Δ (Πλ. Βικτωρίας 7). Η μαζική παρουσία μας είναι επιβεβλημένη.

Οι ώρες είναι κρίσιμες.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
Και ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, οι ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ εξακολουθούν είτε να κωλυσιεργούν, είτε να αρνούνται την πρόταση του ΠΑΜΕ για ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ.


ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Κανένας κοινωνικός διάλογος! Όχι στην υποταγή και τον συμβιβασμό. Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, κάθε άνεργος, έχει χρέος να συμβάλει στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται

Συσπείρωση στο σωματείο. Οργάνωση και αγώνας.

Αθήνα, Σεπτέμβριος 2012