Προς τον
Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα
ΑΘΗΝΑ

Θέμα : «Συνάντηση για τα προβλήματα των ανέργων του κλάδου»

Η ανεργία που πλέον έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αφορά όλους τους εργαζόμενους και όσους ανήκουν στα λαϊκά στρώματα γιατί μπορεί να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στα δίχτυα της. Αγκαλιάζει και βασανίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.
Την κατάσταση αυτή επιβαρύνει ακόμα περισσότερο η άδικη φορολογική πολιτική που πλήττει ακόμα πιο πολύ το λαϊκό εισόδημα. Πόσο μάλλον το κομμάτι εκείνο των εργαζομένων που βρίσκεται στην ανεργία για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι απαράδεκτο κάτω από αυτές τις συνθήκες να φορολογούνται άνθρωποι χωρίς δουλεία.
Δεν είναι μόνο η ανεργία και το μεροκάματο που δεν μπαίνει στο σπίτι. Εφορία, χαράτσια, φάρμακα, ρεύμα, νερό είναι απαιτητά, ανεξάρτητα αν έχει μεροκάματο ο εργαζόμενος ή όχι.
Το γεγονός ότι η οικονομία βρίσκεται σε πορεία ύφεσης, δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι για να προστίθενται τέτοια δυσβάσταχτα βάρη για τους εργαζόμενους και βεβαίως πρέπει να υπάρχει γενικά ριζική ανατροπή της αντίληψης ότι τα έσοδα του κράτους έχουν ως πηγή τον εργαζόμενο λαό και όχι εκείνους που ευθύνονται για την κρίση.
Η δραματική αύξηση της ανεργίας – καθώς η κρίση γίνεται ακόμα μεγαλύτερη – κάνει ακόμα πιο επίκαιρη την ανάγκη μέτρων και η προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους είναι ζήτημα άμεσης προτεραιότητας.

Για τους παραπάνω λόγους την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου στις 12.00 μ.μ. αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ανέργων της Ένωσης Λογιστών Αθήνας θα προσέλθει στο Υπουργείο, προκειμένου να συζητήσετε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

1. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκταση του σε μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που έκλεισαν οι επιχειρήσεις τους και στους αγρότες που ξεκληρίστηκαν, χωρίς τον περιορισμό της πλήρους αποπληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών προς ΟΑΕΕ.
2. Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όλους τους άνεργους και όχι μόνο στο 30% που το λαμβάνουν σήμερα.
3. Άμεση επαναφορά του επιδόματος ανεργίας και άλλων κλαδικών επιδομάτων στα επίπεδα του 2011 ως βάση για μια γενναία αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
4. Επίδομα ανεργίας για όλο το χρονικό διάστημα της ανεργίας.
5. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος ασφάλισης.
6. Στους ανέργους να χορηγείτε δωρεάν κάρτα απεριορίστων διαδρομών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
7. Μείωση κατά 50% στα τιμολόγια των πρώην ΔΕΚΟ για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος
8. Απαγόρευση της διακοπής παροχής ρεύματος, νερού και σταθερού τηλεφώνου στους ανέργους.
9. Πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία για εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί που προκύπτει από τα τεκμήρια διαβίωσης .
10. Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών με όρους μόνιμης και σταθερής εργασίας για τη μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν.

To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λογιστών Αθήνας

Κατηγορίες: ΑνέργωνΕπιτροπές