ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ με το Π.Α.ΜΕ., 10,30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.Λ.Π.
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 6,30 μ.μ. στα γραφεία μας (Κάνιγγος 27, Αθήνα)

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις των εργαζομένων και του λαού είναι ολομέτωπη. Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια. Είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους όταν λήξει η κρίση και όταν έρθει η ανάκαμψη. Εξάλλου τρόικα σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Δ.Ν.Τ. Ορισμένα, μάλιστα, μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος, το οποίο συνεχώς αυξάνεται.

Στο τραπέζι «περικοπών» όλα τα δικαιώματα του λαού που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα:

 Το οκτάωρο – 5νθήμερο – 40ωρο. Στο εξής θέλουν ο ημερήσιος χρόνος εργασίας να είναι 11 έως 13 ώρες.
 Ο βασικός μισθός, το μεροκάματο, η σύνταξη θα προσδιορίζονται από τη κυβέρνηση με βάση την γενική κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή μισθούς Κίνας, Βουλγαρίας και με τεράστια επίπεδα ανασφάλιστης εργασίας.
 Τα ελάχιστα ένσημα για την θεμελίωση βασικής σύνταξης από 4500 θα πάνε στις 6.000. Για μια σύνταξη που θα είναι επίδομα και όποιος καταφέρει να το πάρει θα είναι μετά τα 70 χρόνια, ενώ τα μονοπώλια και το κράτος σταδιακά δεν θα δίνουν ούτε ευρώ για τις συντάξεις.
 Οι αποζημιώσεις απόλυσης καταργούνται γιατί, λένε, είναι εμπόδιο στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια είτε με ευρώ είτε με δραχμή δεν πρόκειται να σωθούν εφόσον δεν πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει στον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων και όποιες αψιμαχίες με την αξιωματική αντιπολίτευση έχουν να κάνουν με το ποιος θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου καλύτερα. Όπως και να αποκαλείται μια κυβέρνηση, «δεξιά» ή «αριστερή» όσο ο πλούτος βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Στον δικό μας κλάδο ανοίγεται “πεδίο δόξης (κερδοφορίας!) λαμπρό” για τις μεγάλες πολυεθνικές, που παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από την πίττα. Οι ελεγκτικές εταιρείες, εν μέσω κρίσης αυξάνουν τζίρους και κέρδη, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσλαμβάνοντας εργαζόμενους με εξάμηνες και ατομικές συμβάσεις και 600€ μισθό. Ταυτόχρονα «ανοίγουν οι δουλειές» τους με την συγχώνευση – κατάργηση των εφοριών, με τα φορολογικά πιστοποιητικά και άλλες φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος. Όμως τίποτα το «καλό» δεν θα προκύψει για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Η δίψα για το κέρδος θα μεγαλώνει τα σκάνδαλα και την διαφθορά, όπως πολύ γλαφυρά δείχνει η εμπειρία (ENRON, Lehman Brothers, κ.α.).

Από την άλλη μεριά, συνάδελφοι καθημερινά αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας και πολλές μικρές επιχειρήσεις – λογιστικά γραφεία, αυτοαπασχολούμενοι, κλείνουν, αφού δεν μπορούν να αντέξουν τον ανταγωνισμό. Και εδώ η εμπειρία από άλλους κλάδους είναι χαρακτηριστική, καθώς υπάρχει συγκέντρωση της παραγωγής σε μεγάλες εταιρείες. Η ανεργία πλέον παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.

Οι εργοδότες με τον νέο νόμο για τις συμβάσεις, προσπαθούν να τις καταργήσουν. Οι ΣΣΕ είναι μια σημαντική κατάκτηση της εργατικής τάξης, που η εργοδοσία έβαλε απ’ την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο. Η προσπάθεια για κατάργηση τους είναι χτύπημα σε όλους τους εργαζόμενους, χτύπημα ενάντια στο εργατικό κίνημα, στην λαϊκή οικογένεια.

Συνδικάτα γερά και μαζικά!

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία ανοχή στη αντιλαϊκή πολιτική. Να καταργηθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας. Να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας. Όσο εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε σε άλλους, είτε κυβερνήσεις, είτε συνδικάτα, να λύσουν τα προβλήματα μας τίποτα καλό δεν θα έρθει.
Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα γερά, μαζικά, που θα τους έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι και θα συμμετέχουν δραστήρια στις αποφάσεις και στην δράση, δεμένα με τους τόπους δουλειάς και για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Που θα βάλουν εμπόδιο στην ολομέτωπη επίθεση, να αντιστέκονται στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Συνδικάτα απαλλαγμένα από τους υποτακτικούς της εργοδοσίας, από την αντίληψη της ταξικής συνεργασίας, που με μαζικότητα, αποφασιστικότητα, αλληλεγγύη και κοινή δράση θα αποσπούν κατακτήσεις. Με οργανωμένη, αποφασισμένη και δραστήρια την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στα σωματεία μπορούμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες.

Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας στις συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που χρόνια μας λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, για ανταγωνιστική οικονομία που θα έφερνε αυξήσεις, θέσεις εργασίας, δικαιώματα. Με το πρόσχημα του «κοινωνικού διαλόγου» καλλιεργούν τη λογική του μικρότερου κακού, ότι με τους αγώνες δε γίνεται τίποτα, τη μοιρολατρία.

Κανένας κοινωνικός διάλογος! Όχι στην υποταγή και τον συμβιβασμό. Κάθε συνειδητός και τίμιος εργάτης, κάθε άνεργος, έχει χρέος να συμβάλει στην οργάνωση της γενικής πανεργατικής απεργίας, για να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που σχεδιάζεται

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 6,30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ

Γίνε ενεργό μέλος του σωματείου! Να αποφασίζουμε εμείς για την ζωή μας!
Να βάλουμε εμπόδιο στα σχέδια τους , να τα ανατρέψουμε!

Οι ώρες είναι κρίσιμες! Απέναντι στην συμμαχία των μονοπωλίων, Ε.Ε. και κυβερνήσεων να προτάξουμε την δική μας συμμαχία, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

Κανένας μόνος του σε αυτή τη βαρβαρότητα.

Όλοι στην Γενική Συνέλευση του σωματείου μας με θέματα:

1. Συλλογική Σύμβαση Λογιστών.
2. Τα αντεργατικά μέτρα. Ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.
3. Απόφαση για συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία στις 26/09/2012.
4. Προτάσεις ανακοινώσεις.

ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις