ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ
Κάνιγγος 27, Τηλ. (210) 38 10 081, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 1956
Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τηλ. (210) 41 17 847, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Συνάδελφοι,
Η τρικομματική κυβέρνηση, σε συνεργασία με Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. προχωρούν στο επόμενο στάδιο της επιχείρησης εξαφάνισης των εργατικών, λαϊκών κατακτήσεων που με αγώνες είχαν κατακτηθεί τον προηγούμενο αιώνα. Δίνουν νέα όπλα στην μεγάλο κεφάλαιο για να αναπτύξει την κερδοφορία του ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους ή όπως κομψά λένε να γίνει ποιο «ανταγωνιστικό». Η εργοδοσία των ελεγκτικών εταιρειών θα σταθεί πρωτοπόρα στην αξιοποίηση των νέων αντεργατικών ανατροπών, όπως άλλωστε κάνει και όλο το προηγούμενο διάστημα.


ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ

Το νέο πακέτο μέτρων θα δώσει νέα ώθηση στους σχεδιασμούς των ελεγκτικών εταιρειών. Ο βίος και η πολιτεία τους δεν αφήνει καμία αμφιβολία. Θέλουν:

 Να καταργήσουν την σταθερή εργασία. Οι εξάμηνες συμβάσεις είναι πλέον ο κανόνας για τους συναδέλφους. Το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει πιο εντατικά η αντικατάσταση παλιών συναδέλφων από νέους με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Θέλουν να δουλεύουμε εξαντλητικά ωράρια της περιόδους που λήγουν οι προθεσμίες των δημοσιεύσεων και στη συνέχεια να μας στέλνουν στην ανεργία.
 Να καταργήσουν το οχτάωρο. Ο σταθερός εργάσιμος χρόνος είναι ήδη κάτι που καταπατάται καθημερινά. Επιδιώκουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο, ώστε να απασχολούν όσο το δυνατό λιγότερους εργαζόμενους και να κερδίζουν όσο τον δυνατό περισσότερα.
 Να εντατικοποιήσουν ακόμα περισσότερο την δουλειά. Ενώ, η τυποποίηση της δουλειάς σε προγράμματα και μηχανογραφικά εργαλεία δίνει αντικειμενικά την δυνατότητα να δουλεύουμε λιγότερο, τα χρησιμοποιούν για να εντατικοποιούν την εργασία. Με πρόσχημα ότι απλά συμπληρώνουμε αρχεία αυξάνουν συνεχώς τις απαιτήσεις τους, για τον «όγκο» της δουλειάς που πρέπει να βγει.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012,
10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ & 10:30 ΣΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μόνο, η οργάνωση στα σωματεία και ο συλλογικός αγώνας μπορούν να βάλουν φρένο άμεσα και στην συνέχεια να ανατρέψουν τους σχεδιασμούς τους. Όσο αναλώσιμος και εύκολη λεία και αν είναι ο καθένας ατομικά, άλλο τόσο είμαστε όλοι μαζί συλλογικά, αναντικατάστατοι. Με την δουλειά μας γεμίζουν τα θησαυροφυλάκια τους. Προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν, πραγματοποιώντας απολύσεις συναδέλφων που αγωνίζονται, όπως στην PWC, ακριβώς επειδή τρομάζουν μπροστά στην δύναμη του ταξικού αγώνα.
Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Καμία νομιμοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής. Να καταργηθούν τα μνημόνια, οι δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ

Δεν μπορεί κανείς πλέον να ελπίζει ότι δεν θα τον αγγίξει η κρίση, ότι θα την γλιτώσουμε. Η προνομιακή ενίσχυση των ελεγκτικών, με την καθιέρωση, εν μέσω, κρίση του φορολογικού και του ασφαλιστικού πιστοποιητικού, παρότι έφερε κέρδη δεν σταμάτησε τον αντεργατικό τους σχεδιασμό.
Δεν μπορεί πλέον κανένας να περιμένει ότι θα βρει καλύτερη δουλειά και θα γλιτώσει. Ότι η προϋπηρεσία στην ελεγκτική θα του εξασφαλίσει κάποια λαμπρή «καριέρα». Στις στρατιές των ανέργων βρίσκονται χιλιάδες λογιστές με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση σε κάθε κλάδο. Δεν υπάρχουν επιχειρήσεις έτοιμες για απασχολήσουν ανθρώπους με «περιζήτητα προσόντα» μόνο εργοδότες έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την ανάγκη του άνεργου για δουλειά, δίνοντας του ένα κομμάτι ψωμί και ζητώντας του να παραιτηθεί από κάθε εργασιακό δικαίωμα.

Συσπείρωση στο σωματείο. Οργάνωση και αγώνας.

Σεπτέμβριος 2012

Κατηγορίες: ΑνακοινώσειςΕπάγγελμα