ΝΕΑ Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών για τους ανέργους
Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 5.00 μ.μ. (Νίκης 10 Σύνταγμα).

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την προκλητική συμπεριφορά των υπευθύνων του Υπουργείου Οικονομικών και του ίδιου του Υπουργού που για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεγαλοεργδοτών και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για της ανάγκες των εργαζομένων και ανέργων.
Έπειτα από την πρώτη άρνηση τους να δεχθούν τους ανέργους του κλάδου μας την Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου, ήρθε και δεύτερη υποκριτική άρνηση την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου όπου η Επιτροπή Ανέργων της ΕΕΛΠ παραβρέθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών έπειτα από προκαθορισμένη συνάντηση ώστε να συζητήσει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Για δεύτερη φορά και έπειτα από τις έντονες διαμαρτυρίες μας, προγραμματίστηκε νέα συνάντηση για την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 5.00 μ.μ. (Νίκης 10 Σύνταγμα).

Έχουμε όμως καθαρό ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, αλλά όλα κατακτιούνται με τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας. Η συμπεριφορά αύτη εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των αντεργατικών ανατροπών που προωθούνται. Τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα για κυβερνήσεις, Ε.Ε. και κεφάλαιο αποτελούν κόστος και σφαγιάζονται για να προστατέψουν τα κέρδη τους. Η μόνη απάντηση η κλιμάκωση της δράσης των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων, των αυτοαπασχολούμενων.
Καμία ανοχή στη αντιλαϊκή πολιτική. Να καταργηθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας. Να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας. Όσο εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε σε άλλους, εί-τε κυβερνήσεις, είτε συνδικάτα, να λύσουν τα προβλήματα μας τίποτα καλό δεν θα έρθει.

Η ανεργία σήμερα αφορά όλους τους εργαζόμενους και όσους ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, γιατί μπορεί να βρεθούν από τη μια μέρα στην άλλη στα δίχτυα της. Αγκαλιάζει και βασανίζει κάθε εργατική και λαϊκή οικογένεια.

Η παρουσία όλων μας
την Τρίτη 2 Οκτωβρίου, στις 5.00 μ.μ είναι απαραίτητη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορίες: ΑνέργωνΕπιτροπές