ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 10,30  το πρωί στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Προσυγκέντρωση 9,30 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση της Τρίτης 9 Οκτωβρίου, δίνουμε και πάλι όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της νέας 24ωρης απεργίας στις 18 Οκτώβρη. Η απάντηση μας πρέπει να είναι ανάλογη με την επίθεση που δεχόμαστε.
Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά, παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια.
Είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών των μονοπωλίων, της ΕΕ και των κυβερνήσεων για να διατηρήσουν και να αυξήσουν την κερδοφορία τους όταν λήξει η κρίση και έρθει η ανάκαμψη. Ορισμένα, μάλιστα, μέτρα δεν έχουν σχέση με το χρέος, το οποίο συνεχώς αυξάνεται.
Στο τραπέζι «περικοπών» όλα τα δικαιώματα του λαού που κατακτήθηκαν με αγώνες και αίμα:

 Το οκτάωρο-5νθήμερο-40ωρο. θέλουν ο ημερήσιος χρόνος εργασίας να είναι 11 έως 13 ώρες με απελευθερωμένο ωράριο και εργασία ακόμα και τις Κυριακές.
 Ο βασικός μισθός, το μεροκάματο, η σύνταξη θα προσδιορίζονται από τη κυβέρνηση, με βάση την κατάσταση της οικονομίας, την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή μισθούς Κίνας, Βουλγαρίας και με τεράστια επίπεδα ανασφάλιστης εργασίας ενώ καταργούν κάθε συλλογική σύμβαση.
Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση μιας σειράς παροχών και επιδομάτων όπως το επίδομα ανεργίας, επιδόματα μητρότητας, επίδομα ασθένειας, οικογενειακό επίδομα, επίδομα παιδιών κ.ά. Το βασικότερο όμως είναι ότι καταργούνται επί της ουσίας οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
 Τα ελάχιστα ένσημα για την θεμελίωση βασικής σύνταξης από 4500 θα πάνε στις 6.000. Για μια σύνταξη που θα είναι επίδομα και όποιος καταφέρει να το πάρει θα είναι μετά τα 70 χρόνια, ενώ τα μονοπώλια και το κράτος σταδιακά δεν θα δίνουν ούτε ευρώ για τις συντάξεις.
 Οι αποζημιώσεις απόλυσης καταργούνται γιατί, λένε, είναι εμπόδιο στην δημιουργία θέσεων εργασίας.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει τον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και να αποκαλείται μια κυβέρνηση, «δεξιά» ή «αριστερή» ή κομμουνιστική, όσο ο πλούτος βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, η κατάσταση θα χειροτερεύει.
Τα πράγματα είναι δύσκολα όμως δεν σώνεσαι …αν καθίσεις ήσυχα. Η επίθεση είναι σε όλους τους χώρους και κλάδους των εργαζομένων, στα φτωχά λαϊκά και μικρομεσαία στρώμα-τα.
Η κρίση δεν έφτασε ακόμη στον πάτο. Η «πάση θυσία» παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση φέρνει τα μνημόνια της Τρόικας. Όποιος μουντζώνει την τρόικα αλλά χειροκροτεί την ΕΕ, κοροϊδεύει τον κόσμο. Όποιος διαφωνεί με τα μνημόνια, τους εφαρμοστικούς νόμους, τις δανειακές συμβάσεις, την τρόικα, θα πρέπει να είναι και ενάντια στην ΕΕ, τις συμφωνίες και τις αποφάσεις της. Η Τρόικα είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.
Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, οι συνταγές διαχείρισης της κρίσης ωφελούν πότε ένα τμήμα του μεγάλου κεφαλαίου και πότε ένα άλλο τμήμα.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία.
Οι κυρίαρχοι κύκλοι ετοιμάζουν το νέο χαρτί τους, γι’ αυτό ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) εργάζεται …σκληρά και είναι αρκετά ευχαριστημένος.
Τέρμα στις αυταπάτες που σπέρνει και η αξιωματική αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλοι καλύτεροι διαχειριστές, με άλλο μείγμα πολιτικής θα ικανοποιήσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων χωρίς να συγκρουστούν με τα μονοπώλια και την Ε.Ε.
Απαιτούμε την κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων. Αγωνιζόμαστε για μια ανάπτυξη που κριτήριό της δεν θα είναι το κέρδος, αλλά οι ανάγκες μας για δουλειά μόνιμη και σταθερή για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς, συντάξεις, ανάπαυση, δωρεάν μόρφωση για τα παιδιά μας, εξασφαλισμένη δωρεάν φροντίδα Υγείας για τις οικογένειές μας, ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον. Ανάπτυξη και παραγωγή προς όφελος του λαού και όχι των μονοπωλιακών ομίλων. Εμείς είμαστε πιο πολλοί, είμαστε η πλειοψηφία που υποφέρει.

Στον δικό μας κλάδο

Οι μεγάλες πολυεθνκές, παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από μια πίττα που τώρα ανοίγεται με την κατάργηση Εφοριών, με τα φορολογικά πιστοποιητικά και γενικότερα φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος, αυξάνουν τζίρους και κέρδη, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο. Ταυτόχρονα, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.
Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε την απειλή της ανεργίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την απλήρωτη εργασία χωρίς ωράριο, ενώ πολλές μικρές επιχειρήσεις – λογιστικά γραφεία, αυτοαπασχολούμενοι, κλείνουν, αφού δεν αντέχουν τον ανταγωνισμό.


Συνδικάτα γερά και μαζικά!

Όλοι μαζί εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νεολαία και γυναίκες βγαίνουμε ξανά στους δρόμους. Να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας. Όσο εμείς οι εργαζόμενοι αναθέτουμε σε άλλους, είτε κυβερνήσεις, είτε συνδικάτα τη λύση των προβλημάτων τίποτε καλό δεν θα έρθει. Χρειάζεται δραστήρια συμμετοχή στις αποφάσεις, έλεγχος, πρωτοβουλία κάθε εργαζόμενου. Να δυναμώσουμε τα σωματεία, να γίνουν κάστρα αντίστασης απέναντι σε κάθε εργοδότη και στην τάξη τους.
Αγωνιζόμαστε για Συνδικάτα γερά, μαζικά, δεμένα με τους τόπους δουλειάς και για όλα τα προβλήματα των εργαζομένων. Με οργανωμένη και δραστήρια την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, μπορούμε να έχουμε νικηφόρους αγώνες, με κατεύθυνση να ανατρέψουμε την εξουσία των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγάλου κεφαλαίου κ.α.
Καταγγέλλουμε και διαχωρίζουμε τις θέσεις μας από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που λένε ότι πρέπει να κάνουμε θυσίες για να αυξηθούν τα κέρδη, κόντρα στη λογική του μικρότερου κακού, της μοιρολατρίας. Αγωνιζόμαστε ώστε το συνδικαλιστικό κίνημα να απαλλαγεί από τέτοιες αντιλήψεις και ηγεσίες .
 Να καταργηθούν μνημόνια, δανειακές συμβάσεις και όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.
 Έξοδο της χώρας από τη λυκοσυμμαχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με διαγραφή του χρέους.
 Οι θυσίες του αγώνα θα είναι μικρότερες, από αυτές που έχουμε όσο περιμένουμε.
 Να μην μείνει κανένας μόνος του χωρίς φάρμακα, τροφή, στέγη.

Πίστεψε στην δύναμη σου
ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕ ΓΥΡΝΑ