Όλοι και όλες στην 48ωρη απεργία 6 – 7 Νοεμβρίου

Να νεκρώσει κάθε χώρος δουλειάς, κάθε λογιστήριο.

  • Τρίτη 6 Νοεμβρίου συγκέντρωση  10,30 π.μ. Ομόνοια,
  • Τετάρτη 7 Νοεμβρίου συγκέντρωση 17,00 μ.μ. Ομόνοια

Όλοι στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ οργανωμένα με τις σημαίες της ταξικής πάλης και του αγώνα κόντρα στις φωνές που μας καλούν σε συμβιβασμό και σπέρνουν απογοήτευση.

Η κλιμάκωση της δράσης της εργατικής τάξης, των άνεργων, των συνταξιούχων, είναι η μόνη απάντηση. Να βγούμε όλοι στους δρόμους. Να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας.

 Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις ώστε η 48ωρη απεργία να γνωρίσει πρωτόγνωρη επιτυχία. Να τους τρομάξει! Να σηματοδοτήσει νέες καταστάσεις, αντεπίθεση, αγώνες με αποτελέσματα, νίκες. Ο εργαζόμενος λαός, δεν πρέπει απλά να αρκεστεί σε ένα βροντερό «όχι» στα νέα βάρβαρα μετρά, αλλά να οξύνει ακόμα περισσότερο τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έχουν, να προκαλέσει τριγμούς, να το παραλύσει, να μη μπορεί να περνά αντιλαϊκά μέτρα.

Τα μέτρα που παίρνονται σήμερα δεν είναι προσωρινά. Η βάση τους έχει μπει εδώ και χρόνια, ήδη από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Απλά, αυτή την περίοδο επιταχύνονται, με σκοπό να φορτωθούν όλα τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και να ξαναέρθει η καπιταλιστική ανάπτυξη όσο το δυνατό πιο “αναίμακτα” για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Γι’ αυτό τα ίδια ή παρόμοια μέτρα παίρνονται και σε χώρες χωρίς μνημόνια.

Καταργούν την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις συλλογικές συμβάσεις συνολικά. Μας θέλουν σκλάβους με 400€ και ακατάπαυτη εργασία, χωρίς ωράριο, χωρίς άδειες, χωρίς αποζημιώσεις απόλυσης, χωρίς δικαιώματα συνολικά. Μας κλέβουν το εισόδημα με όλο και περισσότερους φόρους και χαράτσια. Κάνουν εμπόρευμα την Υγεία και την Παιδεία. Αυτά είναι τα μέτρα που θα φέρουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη!

Το σίγουρο είναι ότι οι εργαζόμενοι, η λαϊκή οικογένεια δεν πρόκειται να σωθούν εφόσον δεν πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει τον δρόμο των αντιλαϊκών μέτρων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Όπως και να αποκαλείται μια κυβέρνηση, «δεξιά» ή «αριστερή», όσο ο πλούτος βρίσκεται στα χέρια των μονοπωλίων, η κατάσταση θα χειροτερεύει.

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΜΑΣ

Οι μεγάλες πολυεθνικές, παίρνουν όλο και μεγαλύτερο μερίδιο από μια πίττα, που τώρα ανοίγεται με την κατάργηση Εφοριών, με τα φορολογικά πιστοποιητικά και φορολογικές υπηρεσίες που μέχρι σήμερα παρείχε το κράτος, αυξάνουν τζίρους και κέρδη. Ταυτόχρονα, αξιοποιούν όλο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, προσπαθούν με κάθε τρόπο να καταργήσουν τις συλλογικές συμβάσεις. Προσπαθούν να πείσουν τους εργαζόμενους να μην έχουν καμιά σχέση με το σωματείο, αφού είναι μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου! Από την άλλη μεριά, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε την απειλή της ανεργίας, τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την απλήρωτη εργασία χωρίς ωράριο, ενώ πολλές μικρές επιχειρήσεις – λογιστικά γραφεία, αυτοαπασχολούμενοι, κλείνουν, αφού δεν αντέχουν στον ανταγωνισμό.

Συνδικάτα γερά και μαζικά

Δεν αρκεί η αγανάκτηση, αλλά άμεσα η μαζική ένταξη των εργαζομένων στα σωματεία, η συμπόρευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι καλά σχεδιασμένη και ολομέτωπη. Μόνο με καλά σχεδιασμένη δράση από εμάς τους εργαζόμενους, μέσα σε κάθε επιχείρηση, μέσα από τις επιτροπές αγώνα, μαζί με το σωματείο, αλλά και στη γειτονιά με τις λαϊκές επιτροπές, μπορεί να υπάρξει αποτελεσματική απάντηση. Με αγώνες επιθετικούς, που δεν θα συμβιβάζουν τα συμφέροντα του εργοδότη με του εργαζόμενου, αλλά για μία αξιοπρεπή ζωή, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και τον πλούτο που παράγουμε. Σωματείο σημαίνει αλληλεγγύη και συλλογικότητα, αξιοπρέπεια, να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας. Αλλιώς χτυπάμε με το δάχτυλο και αλλιώς με την γροθιά. Είναι η δύναμη μας. Όταν μόνος δεν μπορείς, όλοι μαζί μπορούμε.

Οι ώρες είναι κρίσιμες! Απέναντι στην συμμαχία των μονοπωλίων, Ε.Ε. και κυβερνήσεων να προτάξουμε την δική μας συμμαχία, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων.

 ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ! ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!

Ή εμείς ή τα μονοπώλια!