ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 – ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΙΣ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Με απεργία την Κυριακή, 30 Δεκέμβρη, κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και τις υπηρεσίες, οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ, ενάντια στην απόφαση της συγκυβέρνησης να καταργήσει την κυριακάτικη αργία ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα των μονοπωλίων.
Αγωνιστική απάντηση στην κατάθεση από την κυβέρνηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχόμενου για να κατοχυρώσει το άνοιγμα των καταστημάτων και δεύτερη Κυριακή μέσα στο Δεκέμβρη (30/12). Τα επιχειρήματα που προβάλει για δήθεν αύξηση της απασχόλησης και του τζίρου των καταστημάτων είναι στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και των μικροεπαγγελματιών. Δε λείπουν οι μέρες από το λαό για να ψωνίσει. Τα χρήματα λείπουν! Δεν ισχύει ότι οι καταναλωτές δεν βρίσκουν άλλη μέρα για ψώνια. Λεφτά δεν βρίσκουν!
Η αλήθεια είναι ότι το μέτρο αυτό είναι απαίτηση των πολυεθνικών και της ΕΕ εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει ως αποτέλεσμα: την “τόνωση” των πολυεθνικών με το κλείσιμο των μικρών μαγαζιών, τη γιγάντωση της ανεργίας, τη νομοθέτηση καθεστώτος εργασιακού μεσαίωνα για όλους τους εργαζόμενους. Μεροκάματα Κίνας και Ινδίας χωρίς “γιορτές και σχόλες”. Γι’ αυτούς τους λόγους αξιοποιούν και το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 30 Δεκέμβρη. Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.
Μας θέλουν γονατισμένους σε μια περίοδο που οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν γεμίσει τα σεντούκια τους με πλούτο, με κέρδη τα οποία εμείς έχουμε παράγει. Μας θέλουν σκλάβους σε μια εποχή που υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα από τις προηγούμενες γενεές. Σε μια εποχή όπου υπάρχει ο πλούτος για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, με τη προϋπόθεση ότι ο πλούτος αυτός που παράγεται από εμάς να ανήκει σε εμάς και όχι στην πλουτοκρατία.
Η απεργία δεν αφορά μόνο τον κλάδο του εμπορίου. Είναι γνωστό πως οι αλλαγές που πρώτες εφαρμόστηκαν στο εμπόριο(ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκαν σαν φωτιά σε όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους όπως και στον δικό μας. Πρόκειται για ένα μέτρο που θα έρθει να προστεθεί στην άγρια φοροληστεία, στα χαράτσια, στις μειώσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων, στις απολύσεις, στα απλήρωτα μεροκάματα.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους απεργούς και καλούμε σε συμπαράσταση όλης της εργατικής τάξης. Η Κυριακή 30 Δεκέμβρη δεν είναι μέρα για ψώνια αλλά μέρα διεκδίκησης.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΜΙΣΘΟ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις