ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2013

ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια

      Τo νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή μαζί με όλα τα προηγούμενα που έχουν παρθεί και σε συνδυασμό με τη συνολική επίθεση που ήδη έχει δεχθεί το λαϊκό εισόδημα, από μειώσεις μισθών, απολύσεις, ανεργία κτλ. διαμορφώνουν συνθήκες μαζικής και απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης για το σύνολο του λαού.
Πλήρως προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα του πώς κεφάλαιο και επιχειρήσεις θα πληρώσουν ακόμα λιγότερο η τρικομματική κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει ψεύτικες εντυπώσεις ότι «το νομοσχέδιο αυτό εντάσσεται στον ευρύτατο σχεδιασμό του Υπουργείου για τη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος …»

Όταν λένε δίκαιο εννοούν :
Ασήκωτοι φόροι και χαράτσια για τις λαϊκές οικογένειες.

    Καταργούνται για όλα τα φυσικά πρόσωπα σχεδόν όλες οι φοροαπαλλαγές, αλλά και αυτές που διατηρούνται ουσιαστικά απευθύνονται σε πολύ λίγους φορολογούμενους. Έτσι καταργούνται μεταξύ άλλων οι εκπτώσεις φόρου για τόκους στεγαστικών δανείων, ενοίκιο, δίδακτρα φροντιστηρίων ασφάλιστρα κ.λπ..
Καθιερώνεται νέα κλίμακα για μισθωτούς και συνταξιούχους. Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι βελτιώνεται φορολογικά η θέση των πιο ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων, εξαιτίας της έκπτωσης των 2.100 ευρώ είναι απάτη. Η νέα κλίμακα, προσφέρει «ελάφρυνση» ψίχουλα στους τσακισμένες αποδοχές για μισθωτούς και συνταξιούχους χωρίς παιδιά με ετήσιο εισόδημα έως και 23.000 ευρώ και επιβαρύνσεις για υψηλότερα εισοδήματα. Για φορολογούμενους με παιδιά οι επιβαρύνσεις είναι μεγαλύτερες καθώς καταργούνται τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα και αντικαθίστανται με ειδικά επιδόματα τα οποία καταβάλλονται με βάση το οικογενειακό εισόδημα.
    Το χαράτσι της «έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης», που επιβάλλεται στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, διατηρείται μέχρι και το 2015.
Διπλασιάζουν το χαράτσι για τα λαϊκά νοικοκυριά που δε θα καταφέρουν να συμπληρώσουν το απαιτούμενο ύψος αποδείξεων (25% του ετήσιου εισοδήματος). Πάνω στην αξία των αποδείξεων που τους «λείπει» επιβάλλουν πρόστιμο με συντελεστή 22%,από 10% πέρυσι.
    Ο νέος φόρος στα ακίνητα θα επιβληθεί σε κάθε σπιθαμή γης αφού θα αφορά τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια.

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ

    Αφού τσάκισαν μισθούς διέλυσαν εργασιακές σχέσεις και έχουν το θράσος να μιλάνε για ελαφρύνσεις. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι η όποια προσπάθεια διαχείρισης του φαινομένου της ακραίας φτώχειας γίνεται σε βάρος των υπόλοιπων μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, τη στιγμή μάλιστα που και αυτά τα πολύ χαμηλά εισοδήματα πληρώνουν τη δυσβάσταχτη έμμεση φορολογία για κάθε ευρώ που δαπανούν και έχουν υποστεί μια πολύ μεγάλη επιβάρυνση ήδη από την προηγούμενη φορολογική μεταρρύθμιση.
Μαζεύουν λεφτά, για να χρηματοδοτήσουν τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κ.λπ., που θα υλοποιήσουν την περιβόητη «ανάπτυξη». Είναι προκλητική η φορολογική αντιμετώπιση των καπιταλιστών, αφού στο σχέδιο νόμου προβλέπονται: νέες τρανταχτές φόρο – ελαφρύνσεις για τους ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια, και για μεγαλοεισοδηματίες. Η μείωση της φορολογίας των κερδών από 40% που είναι σήμερα (20% στα καθαρά κέρδη, 25% στα διανεμόμενα) σε 33,4%. (26% στα καθαρά κέρδη, 10% στα διανεμόμενα).
Απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος και εισφορά το εισόδημα εφοπλιστικών «εταιρειών χαρτοφυλακίου», Το εφοπλιστικό κεφάλαιο απαλλάσσεται και από το φόρο κληρονομιών για τις μεταβιβάσεις πλοίων!
Στους ωφελημένους του νομοσχεδίου, εκτός από τους κεφαλαιοκράτες, είναι και αυτοί με υψηλά εισοδήματα και από διάφορες πηγές, γιατί μειώνεται ο φορολογικός συντελεστής από 45% σε 42% για εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ και φορολογούνται αυτοτελώς τα έσοδα από ενοίκια κ.ά.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

    Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να μην ανεχτούν να υποβληθούν σε νέες άγριες θυσίες για να βρουν διέξοδο προς την υψηλή κερδοφορία τα τεράστια κεφάλαια που έχουν αποσπάσει από τη δική τους ληστεία οι μονοπωλιακές επιχειρήσεις.
Να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας με κοινή γραμμή διεκδίκησης και πάλης του παρακάτω δύο βασικούς άξονες:
1. Να πληρώσει το μεγάλο κεφαλαίο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τράπεζες, οι μεγαλέμποροι. Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% στα διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη. Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι λεγόμενες αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές. Να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία όλων των κεφαλαιουχικών επιχειρήσεων και να υπάρξει αύξηση του αφορολόγητου ορίου για τη μεταβίβαση της μικρής ακίνητης περιουσίας
2. Να καταργηθούν εδώ και τώρα τα χαράτσια, οι έμμεσοι φόροι στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα καύσιμα. Να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους ανέργους, νέους, μισθωτούς, εμπόρους και βιοτέχνες. Να καταργηθούν όλοι οι άμεσοι φόροι που πνίγουν και εξοντώνουν τα λαϊκά στρώματα.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις