ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (Σ.Λ.Π.)

Όλοι και όλες στην Παναττική απεργία

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013  9,30πμ στον Ηλεκτρικό Σταθμό του Πειραιά

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, της Ένωσης Λογιστών Αθήνας και του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, εκφράζουν την ταξική αλληλεγγύη τους στον αγώνα των ναυτεργατών.

Καταγγέλλουμε την επίταξη της κυβέρνησης. Κανένας να μην υποκύψει στην επιχείρηση της καταστολής και τρομοκράτησης. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή.

Όλα αυτά που αντιμετωπίζει κάθε κλάδος, κάθε χώρος δουλειάς, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες και αλιείς, οι άνεργοι, γίνονται για να σωθούν τα κέρδη βιομηχάνων και εφοπλιστών, μεγαλέμπορων και μεγαλοξενοδόχων. Η πολιτική που υπηρετεί αυτά τα συμφέροντα, καταργεί τις συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις, αυξάνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Επιβάλλει θύελλα χαρατσιών και φόρων. Μετατρέπει την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, τις μεταφορές σε πανάκριβες και απρόσιτες για την πλειοψηφία του λαού υπηρεσίες.

Όσο το κίνημα θα ανεβαίνει τόσο οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα αγριεύουν. Το εργατικό – ταξικό κίνημα, ο λαός έχει πολλές φορές αναμετρηθεί μαζί τους και δεν πρόκειται να λυγίσει.
Είμαστε με κάθε τρόπο στο πλευρό των ναυτεργατών όπως και κάθε άλλο εργαζόμενο και κλάδο εργαζομένων που σηκώνουν κεφάλι.

 Στην επιχείρηση τρομοκράτησης και καταστολής από πλευράς της κυβέρνησης που εκφράστηκε τις προηγούμενες ημέρες με την επίταξη των εργαζόμενων στο μετρό, την σύλληψη και δίωξη 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (ανάμεσα σε αυτούς και ενός μέλους του ΔΣ της ΠΟΛ και την Πρόεδρος της) απαντάμε με ένταση και οργάνωση της πάλης και ταξική αλληλεγγύη.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί απέναντι στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην προσπάθεια καταστολής και τρομοκράτησης των εργαζομένων. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση στο καθεστώς τρομοκρατίας που θέλει να επιβάλει. Οι 31 απεργίες που πραγματοποίησαν οι ναυτεργάτες όντας επιστρατευμένοι αποδεικνύουν την αστείρευτη και ατσάλινη δύναμη των εργατών που όταν πιστέψουν στη δύναμή τους μπορούν να σμπαραλιάσουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, καταστολή και ταξική δικαιοσύνη.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ