ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαζικό, μαχητικό παρών
στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Λογιστών,
τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη, στις 18.30, Κάνιγγος 27, Αθήνα

και στην Απεργία 20 Φλεβάρη,
στις 10.30 στην Ομόνοια.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα,

Κυβέρνηση και μεγάλες επιχειρήσεις μας θέλουν μόνους μας, στημένους στον τοίχο με 300 και 400 ευρώ, χωρίς συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα.

Αυτή είναι ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Μισθοί Κίνας και Ινδίας για τους εργαζόμενους και αμύθητα πλούτη για τις επιχειρήσεις. Ετοιμάζουν νέο σφαγιασμό στο ασφαλιστικό, συνεχόμενα χαράτσια και φόρους, νέο τσεκούρι σε παροχές υγείας και παιδείας.

Όλα όσα ζούμε σήμερα, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, οι δυσκολίες που πολλαπλασιάζονται στις συνθήκες της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και της επίθεσης του κεφαλαίου, δεν είναι παροδικά αλλά αποτελούν συστατικά στοιχεία του μέλλοντος που μας επιφυλάσσει ο καπιταλισμός.

Μας θέλουν γονατισμένους σε μια περίοδο που οι μεγάλοι πολυεθνικοί όμιλοι έχουν γεμίσει τα σεντούκια τους με πλούτο, με κέρδη τα οποία εμείς έχουμε παράγει. Μας θέλουν σκλάβους σε μια εποχή που υπάρχουν οι υλικές προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα από τις προηγούμενες γενεές. Σε μια εποχή όπου υπάρχει ο πλούτος για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας, με τη προϋπόθεση ότι ο πλούτος αυτός που παράγεται από εμάς να ανήκει σε εμάς και όχι στην πλουτοκρατία.

Τα πράγματα είναι δύσκολα όμως δεν σώνεσαι …αν καθίσεις ήσυχα. Η επίθεση είναι σε όλους τους χώρους και κλάδους των εργαζομένων, στα φτωχά λαϊκά και μικρομεσαία στρώματα. Δεν πρέπει να σκύψεις το κεφάλι και να δεχτείς ότι δεν γίνεται αλλιώς. Μας λένε ψέματα ότι το κάνουν για την σωτηρία της χώρας. Τα κέρδη τους θέλουν να σώσουν. Εμείς απέναντι στην τρικομματική κυβέρνηση, την πλουτοκρατία και τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό πρέπει να παλέψουμε για να σώσουμε τις ζωές μας, τα δικαιώματα μας, τον ιδρώτα μας.
Οι Συλλογικές Συμβάσεις κατακτήθηκαν με αγώνες, δεν θα τις παραδώσουμε στην “ανάπτυξή” τους.

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα είναι η συλλογική δράση, η οργάνωση και ο αγώνας μαζί με τις σωματειακές επιτροπές, τα σωματεία και τις λαϊκές επιτροπές. Κανένας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνος του την ανεργία, την απληρωσιά, τη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Να µη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά! Κανένας εργαζόμενος να μην δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση! Ο λαός πρέπει να απαντήσει αγωνιστικά, μαχητικά, να αποκρούσει τους εκβιασμούς, να ξεπεράσει την τρομοκρατία.

Το δόγμα της κυβέρνησης «νόμος και τάξη» που σημαίνει δουλειά με 300 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις με σιγή νεκροταφείου στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές, δε θα περάσει.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΕΑΣ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ΤΩΡΑ! Επιστροφή του βασικού μισθού στα 751€ ως βάση συζήτησης και διαπραγμάτευση για αυξήσεις.

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΣΕ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ,
ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΣΕ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥΣ & ΜΗ.

Κανείς να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ