ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 – ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 12 Φεβρουαρίου
( ΕΝΑΡΞΗ ΒΑΡΔΙΑΣ – 12:00 το μεσημέρι)
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 08:30 πμ, ΣΤΟ ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Το ΔΣ της ΠΟΛ αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας, για τους Λογιστές και Βοηθούς Λογιστές της Αττικής, την Τρίτη 12 Φλεβάρη από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12.00. Είναι η μέρα που γίνεται η δίκη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (ανάμεσά τους και η Πρόεδρος και ακόμα ένα μέλος του ΔΣ της ΠΟΛ) για την παρέμβασή τους στο Υπουργείο Εργασίας στις 30 Ιανουαρίου.

Η παρέμβαση είχε γίνει για τις επαίσχυντες δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας ότι “το ασφαλιστικό σύστημα χτίστηκε σε πελατειακές σχέσεις”, υβρίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εκατομμύρια εργαζομένους που έχουν δώσει με αίμα και ιδρώτα πολλά δις. ευρώ σε ασφαλιστικές εισφορές. Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πατώσει όχι από τις πελατειακές σχέσεις (ενδεικτικά: οι παράνομες συντάξεις που δόθηκαν από το ΙΚΑ ήταν μόλις 167!!), αλλά από τα Θαλασσοδάνεια που νόμιμα δόθηκαν σε μεγάλους επιχειρηματίες, από το νόμιμο τζογάρισμα των αποθεματικών στο χρηματιστήριο, από το νόμιμο πρόσφατο κούρεμα.
Η επιλογή της κυβέρνησης για βία και καταστολή ενάντια στους 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και στον κόσμο που βρέθηκε από νωρίς έξω από το Υπουργείο Εργασίας, είναι σε συνέχεια της επίταξης των εργαζομένων στο μετρό, και συνεχίστηκε με την επίταξη των ναυτεργατών. Αυτό είναι το δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης. Επιχειρούν να επιβάλουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα με το ψέμα, τον εκβιασμό και την καταστολή. Εκβιάζουν κάθε εργαζόμενο με το πιστόλι στον κρόταφο να σκύψει το κεφάλι και να δεχθεί να θυσιαστεί ώστε να εξασφαλίσουν τα αμύθητα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρη-ματικοί όμιλοι, σέρνουν στα δικαστήρια κάθε εργαζόμενο που σηκώνει κεφάλι. Όσο το κίνημα θα ανεβαίνει τόσο οι κατασταλτικοί μηχανισμοί θα αγριεύουν.

Οι χασάπηδες των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που άξιος εκπρόσωπός τους είναι και ο υπουργός εργασίας, έδωσαν εντολή στα ΜΑΤ να τσακίσουν τους εργαζόμενους. Γελιέται η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας, που στην προσπάθειά του να δείξει πόσο «πιστός υπάλληλος» των κεφαλαιοκρατών είναι, (απαίτηση των οποίων είναι η ισοπέδωση του ασφαλιστικού), αν νομίζει ότι θα τρομάξει το ΠΑΜΕ και τα στελέχη των Συνδικάτων του ταξικού κινήματος.

ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Καμία ανοχή στους σχεδιασμούς τους! Μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους χωρίς δικαιώματα, επιβάλλοντας την εξαθλίωση με ποινικοποίηση των αγώνων, τρομοκρατία, συκοφαντία, καταστολή.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, κάθε εργαζόμενο να δηλώσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους διωκόμενους συνδικαλιστές, να καταδικάσουν την κυβερνητική καταστολή και τον αυταρχισμό με μαζική συμμετοχή στην στάση εργασίας 12 Φεβρουαρίου και στην συγκέντρωση στις 08:30 στον Πεδίον του Άρεως. Ο δρόμος της ταξικής ενότητας και οι μεγάλοι λαϊκοί αγώνες μπορούν να αναχαιτίσουν μέτρα, να σπάσουν την τρομοκρατία της κυβέρνησης των μονοπωλίων.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Τα Διοικητικά Συμβούλια