Η Ένωση Λογιστών Αθήνας πάει Θέατρο και σας προσκαλεί στην εξαιρετική παράσταση «Το Φώς Που (πάντα) Καίει»

Το μέγιστο ποιητικό αριστούργημα του Κ. Βάρναλη που έβαλε φωτιά στο σκοτάδι και στην άγνοια που κρατά τους ανθρώπους αλυσοδεμένους στην εκμετάλλευση των πολλών από τους λίγους.
Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της δράσης σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργαζομένων η Ε.Ε.Λ.Π. καλεί τους συνάδελφους να παρακολουθήσουν τη θεατρική παράσταση «Το Φώς Που (πάντα) Καίει» το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο Θέατρο της Ημέρας (στάση Μετρό Πανόρμου).
Η τιμή προσφοράς για το σωματείο μας είναι 7 ευρώ και παρακαλούμε να επικοινωνήσετε για κράτηση προσκλήσεων στα τηλέφωνα της Ένωσης: 210 3835093, 3802923.

Πρόκειται για ένα σκηνικό πείραμα που αποτόλμησε ο Βασίλης Κολοβός, προσθέτοντας στον πρωτότυπο τίτλο του έργου τη λέξη «πάντα» για να υπογραμμίσει όχι μόνο τη διαχρονικότητα αλλά το μέγεθος της σημερινής επικαιρότητάς του. Ο ηθοποιός επιχείρησε μια θεατρική διασκευή, αντλημένη και από τις δύο γραφές του έργου (1921 και 1934), που περιλαμβάνει αποσπάσματα μόνο διαλογικών μερών. Με τη σκηνογραφική και ενδυματολογική συμβολή του Στράτου Σαραντίδη, τη μουσική επιμέλεια της Κικής Κουτζανίδου, τους φωτισμούς και τους ήχους του Γιώργου Σηφάκη, με το σχολιασμό της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, της πολιτικοοικονομικής, εργασιακής, κοινωνικής πραγματικότητας, ο θεατής «κοινωνεί» με το παντοτινό «φως» της βαρναλικής ποίησης. Επιπλέον ψυχαγωγείται με το ομόψυχο υποκριτικό «κέφι» και όλων των άλλων ηθοποιών: Χάρης Αρώνης (εύπλαστες και χιουμοριστικές οι μεταμορφώσεις του), Ολγα Μουργελά (εκφραστικά μεταμορφώσιμη Αριστέα), Νίκος Μαυρουδής (πληθωρικά μπρούτος Προμηθέας), Τάσος Αλαφάκης (αφελής Χριστός). Υποβλητική η ηχογραφημένη φωνή της Αδριανής Τουντοπούλου στο ποίημα «Μάνα Γη».

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις