«Όταν νιώθουν ότι οι μέρες τους τελειώνουν
τόσο πιο λυσσασμένοι γίνονται…»

Συνάδελφοι,
     Οι προκλητικές δηλώσεις του Γ.Γ του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου που χαρακτήρισε υψηλό τον κατώτατο μισθό των 586 ευρώ μεικτά και 511 ευρώ μεικτά για νέους έως και 25 ετών και είπε ότι αυτός μπορεί να μειωθεί περαιτέρω για χάρη της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προσωπικές όπως λένε τα κόμματα της συγκυβέρνησης. Εκφράζουν τους βαθύτερους στόχους της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του μεγάλου κεφαλαίου. Παράλληλα στα πλαίσια της επίθεσης του κεφαλαίου εναντία στην εργατική τάξη και στα λαϊκά στρώματα μιλάνε για αλλαγή του νομικού πλαισίου για την πραγματοποίηση απεργιών καθώς και αλλαγές στην οργάνωση, τη δομή, τη σύσταση, τη συγκρότηση και τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ο σκοπός τους είναι καταφανέστατος: να χτυπηθεί και να περιοριστεί δραστικά η δυνατότητα των εργαζομένων να οργανώνονται, να απεργούν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν, ενάντια σε κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Επιθυμούν σιγή νεκροταφείου ώστε ανενόχλητοι να καταδικάζουν τον λαό στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
     Οι προθέσεις τους αποδεικνύονται και από την στάση των μεγαλοεργοδοτών του κλάδου μας, αλλά και στο δικό μας εργασιακό χώρο που βάζει εδώ και χρόνια εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση και στην οργάνωση και πιο συγκριμένα. Εμποδίζουν και προσπαθούν να περιορίσουν τους εκπροσώπους του σωματείου να περιοδεύσουν στους εργασιακούς χώρους και να έρχονται σε επαφή με τους συνάδελφους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια της εργοδοσίας να εμποδιστεί η περιοδεία του σωματείου στις 14/02/2013 θέλοντας να περιορίσει τους εκπροσώπους σε μια αίθουσα καλώντας τους συνάδελφους μας να προσέλθουν σε συγκεκριμένη ώρα με το επιχείρημα ότι κάποιοι συνάδελφοι ενοχλούνται από την παρουσία του σωματείου στο εργασιακό χώρο. Που είναι μια τακτική που χρησιμοποιείται από τους εργοδότες και στην ουσία σκοπό έχει να μην έρθει να σωματείο σε επαφή με τους εργαζόμενους κάθε χώρου. Αφού συμφωνά με την πείρα που έχουμε δεν υπάρχει εργαζόμενος που με το καλεσμένα του εργοδότη μπήκε σε αίθουσα για να μιλήσει με το σωματείο.
     Επίσης γίνεται προσπάθεια το σωματείο να μην έχει επαφή με το υπόλοιπο προσωπικό της εταιρίας (ελεγκτικό, συμβουλευτικό και φορολογικό κ.λ.π) με το αιτιολογικό ότι δεν είναι λογιστές και δεν μπορούν να ανήκουν στο σωματείο και ότι υπάρχουν άλλοι φορείς γι’ αυτούς. Συνάδελφοι το ποιος μπορεί να είναι μέλος ή όχι του σωματείου και σε ποιους χώρους μπορεί να παρεμβαίνει το σωματείο μπορεί να το καθορίσουν μονό το σωματείο και οι εργαζόμενοι κάθε χώρου και όχι ο κάθε εργοδότης. Που συμφέρον έχει οι εργαζόμενοι να είναι έξω από τα σωματεία με ταξικό προσανατολισμό.
     Είναι μέλος του ΣΕΒ που αρνιέται από το 2009 να υπογράψει συλλογική σύμβαση εργασίας που σημαίνει ότι μπορεί να προσλάβει εργαζόμενο μέχρι 511 ευρώ μεικτά αν είναι κάτω τον 25 χρονών. Που αυτό αργά ή γρήγορα μπορεί να επηρεάσει και τους παλιούς εργαζόμενους στο χώρο. Αξιοποιώντας παράλληλα και τα μετρά που έχουν πάρει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις προκειμένου να μειώσουν το λεγόμενο εργασιακό κόστος.
     Συνάδελφοι θα πρέπει να μας είναι καθαρό πια ότι δυο δρόμοι ανοίγονται μπροστά μας, αυτός της μοιρολατρίας του φόβου και της εξαθλίωσης και αυτός της οργάνωσης, του αγώνα και της αξιοπρέπειας. Να ξεσηκωθούμε, να γίνουμε μια γροθιά, να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση σε βάρος των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας. Το πώς θα απεργούμε, το πώς θα λειτουργούν τα σωματεία μας και ποιοι θα συμμετέχουν , είναι δικό μας και μόνο δικαίωμα. Το κατακτήσαμε με αγώνες, θυσίες και αίμα. Δεν τους το χαρίζουμε. Σας καλούμε να δώσετε απάντηση στους σχεδιασμούς της εργοδοσίας, να μαζικοποιήσετε το σωματείο.

Καλούμε τους συναδέλφους σε συμμετοχή στην απεργία
και στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 20 Φλεβάρη 10:30 στην Ομόνοια

Προσυγκέντρωση 10,00 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις