ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013, 09.00 π.μ.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013 εκδικάζεται το αγωνιστικό αίτημα για επαναπρόσληψη της συναδέλφου μας στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση της 18 Ιουνίου του 2012.
Η καταγγελία της συμβάσεως εργασίας της συγκεκριμένης εργαζόμενης είναι άκυρη ως παράνομη και καταχρηστική διότι έγινε λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που είχε αναπτύξει. Σκοπός είναι η «τιμωρία» της συναδέλφου αλλά και ο εκφοβισμός και ο παραδειγματισμός των υπόλοιπων εργαζόμενων. Εκεί αποσκοπεί και η παρεμπόδιση της δράσης του σωματείου σε κάθε προσπάθεια του να ενημερώσει τους συναδέλφους, αλλά και η συκοφάντηση και η προσπάθεια για μεθόδευση απόλυσης συνδικαλιστικών στελεχών των σωματείων και της ομοσπονδίας μας.
     Η εργοδοσία προσπάθησε παλιότερα να συκοφαντήσει τη συγκεκριμένη εργαζόμενη για να αποπροσανατολίσει από το κύριο ζήτημα που είναι ότι, η συνάδελφος είχε συνδικαλιστική δράση, αφού έπαιρνε μέρος σ’ όλες τις απεργίες, ήταν μέλος του σωματείου, ενημέρωνε τους συναδέλφους για τις δραστηριότητες του σωματείου και τις γενικές και κλαδικές κινητοποιήσεις.      Για τον λόγο αυτό της είχαν γίνει επιπλήξεις και νουθεσίες του τύπου «πρόσεξε γιατί έχεις παιδί και η ανεργία καλπάζει» κ.α.
Προκειμένου να «τεκμηριώσουν» την απόλυση, επικαλούνται ότι δεν ήταν καλή στη δουλειά (μετά από 7 χρόνια!!!) παρόλο που στις αξιολογήσεις της αποδεικνύεται ότι ήταν υπόδειγμα εργαζόμενου, παρόλο που σε κάθε εργασία που καλέστηκε να φέρει εις πέρας ανταπεξήλθε πέραν του δέοντος. Έρχονται σε αντίθεση με την πρότασή τους – πριν την παρέμβαση του σωματείου – ότι αν δεχτεί την απόλυση θα της έβρισκαν καινούργια δουλειά, προτείνοντάς την σε κάποια άλλη εταιρία. Της ζήτησαν μάλιστα να φτιάξει το βιογραφικό της και να της δώσουν και συστατική επιστολή. Πρόσφατα ανέβηκαν επίπεδο καθώς προσπαθούν ανοιχτά να εξαγοράσουν την συνάδελφο μας για να παραιτηθεί από το δίκιο της και προσπαθούν να σπείρουν αντιπαλότητες και διχόνοιες ανάμεσα στους εργαζόμενους.
      Στην τριμερή συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις 5 Ιουλίου 2012, ο Υφυπουργός εργασίας κος Νικολόπουλος τόνισε ότι «η PWC πρόκειται για μια εταιρεία με «καλά» αποτελέσματα και σημαντικό κύκλο εργασιών και κάλεσε την εταιρία να επανεξετάσει το ζήτημα, καθώς εάν πρόκειται για απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους τότε αυτό είναι αδιανόητο».

Η δική σου στάση κρίνει την επιθετικότητα του εργοδότη

Εμείς οι εργαζόμενοι είμαστε ο αποφασιστικός παράγοντας για την έκβαση του αγώνα μας. Η επαναπρόσληψη της συναδέλφου είναι το αποφασιστικό βήμα υπεράσπισης της δουλειάς μας, των δικαιωμάτων μας. Η συμπαράσταση μας και η αλληλεγγύη μας ενάντια στην άδικη απόλυση της συναδέλφου μας είναι αποφασιστικής σημασίας. Κλείστε τα αυτιά σας σε κάθε είδους συκοφάντηση και τρομοκρατία.     Προσπαθούν να σπάσουν την ενότητά μας. Προσπαθούν να μας υποτάξουν με κάθε τρόπο, είτε με την καλλιέργεια τρομοκρατίας και φόβου είτε λέγοντας μας να μην γραφτούμε στο σωματείο γιατί είμαστε ήδη γραμμένοι στο οικονομικό επιμελητήριο.
Ο μοναδικός φόβος της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά και κάθε εργοδότη είναι η συνειδητοποίηση των εργαζομένων ότι με την ενότητα τους μπορούν να σπάσουν κάθε είδους μεθόδευση. Είναι έκδηλος ο φόβος τους για την οργάνωση μας, την αλληλεγγύη μας.

Η απάντηση μας είναι μια: οργανωμένα αντίσταση και αγώνας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις