ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 – ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr
Αθήνα, 18 Απριλίου 2013

Έλληνες και ξένοι εργάτες,
ενωμένοι σαν μια γροθιά

Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας. Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν το αυτονόητο για την ζωή τους τα δεδουλευμένα τους – ήταν έξι μήνες απλήρωτοι – Αντί αυτού ήρθαν αντιμέτωποι με όπλα και σφαίρες από την πλευρά των μεγαλοϊδιοκτητών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοια γεγονότα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη περι-οχή. Όλοι μας θυμόμαστε τα παρόμοια γεγονότα πριν λίγο καιρό. Η κυβέρνηση και οι αρχές της περιοχής έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών σε όλη την χώρα. Όταν πρόκειται για τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν πουθενά. Είναι ξεκάθαρο ότι η βαρβαρότητα είναι συστατικό στοιχείο του συστήματος που ζούμε.

Σε κάθε χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν τον εκφοβισμό, την τρομοκρατία και την βία σε καθημερινή βάση.
Μόνο με τον οργανωμένο αγώνα μας, μέσα από τα ταξικά μας σωματεία Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία των κυβερνήσεων και της μεγαλοεργοδοσίας.

Όλοι και όλες σήμερα στις 2:30 μ.μ. (συγκέντρωση 2:15 μ.μ. στον σταθμό του μετρό στην Κατεχάκη) στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του πολίτη και στις 5 μ.μ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για τη δολοφονική επίθεση των μεγαλοϊδιοκτητών γης και των μπράβων τους ενάντια στους εργάτες γης στη Μανωλάδα.

Έλληνες και ξένοι εργάτες, ενωμένοι σαν μια γροθιά,
να αντιπαλέψουμε τη βαρβαρότητα και το σύστημα που τη γεννά.

Τα Διοικητικά Συμβούλια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις