ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)
Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434 – ΑΘΗΝΑ
W. site:www.pol.org.gr, www.eelp.gr, Email: pol@otenet.gr, eelp@eelp.gr
ΑΘΗΝΑ, 13 Μαΐου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη στάση της κυβέρνησης και την προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα των εκπαιδευτικών. Η επιστράτευση των καθηγητών έρχεται ως συνέχεια των συλλήψεων, επιτάξεων, δικαστικών αποφάσεων που κύριο στόχο έχει την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό όσων εργαζομένων έχουν την αξιοπρέπεια να αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.

Η υπόθεση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών αφορά κάθε εργαζόμενο.
Αφορά πρώτα και κύρια τους εργαζόμενους γονείς, τους μαθητές μας.

Την ίδια στιγμή που σχολεία κλείνουν, παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες και υποσιτίζονται, καθηγητές καλούνται με πενιχρούς μισθούς να τα βγάλουν πέρα, αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση η τρικομμάτική κυβέρνηση να εμφανίζεται ως υπερασπιστής των μαθητών και των γονιών τους. Είναι οι ίδιοι που άφησαν τα σχολεία χωρίς θέρμανση, χωρίς βιβλία, που ανοίγουν τις πόρτες της εκπαίδευσης σε κάθε είδους μεγαλοεπιχειρηματία για να κερδίσει από την ανάγκη μας για μόρφωση.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι για να υλοποιήσουν τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα είναι αδίστακτοι. Χρησιμοποιούν τα όπλα της δυσφήμισης και του «κυνηγητού» ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα. Τα παραδείγματα πάμπολλα. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται περνάει μέσα από σχολειά επιχειρήσεις, από αντιεκπαιδευτικά περιεχόμενα στα βιβλία, από εργαζόμενους με κανένα εργασιακό δικαίωμα και με σκυμμένο το κεφάλι, μέσα από την βία και την τρομοκρατία.

ΚΑΤΩ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Όλοι στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
σήμερα Δευτέρα 13 Μάη (Ομόνοια 19:00)

Κανένας φόβος! Μπορούμε να σπάσουμε την τρομοκρατία με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη. Ένας κλάδος για όλους κι όλοι οι κλάδοι για έναν! Μόνο η μαζική, λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει την κρατική καταστολή. Εδώ είναι η δύναμή μας, εδώ είναι και η ελπίδα μας! Μόνο με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να τους γονατίσουμε.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις