ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης, καταγγέλλει τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης του Προμηθευτικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Προσωπικού της ΕΡΤ, που εκβιάζει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με «αναπροσαρμογή των εργασιακών και δη των μισθολογικών όρων απασχόλησης» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Επί της ουσίας εκβιάζει τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και να συναινέσουν στην κατάργηση σχεδόν του συνόλου των δικαιωμάτων τους (μειώσεις μισθών, κατάργηση του θεσπισμένου ωραρίου και ημερών εργασίας, κτλ).

Δεν αποτελεί κεραυνό εν αιθρία, αφού αξιοποιεί όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο των τελευταίων χρόνων. Αξιοποιεί την άνευ όρων παράδοση όλων των εργατικών δικαιωμάτων μας στις αξιώσεις των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους από τη ΓΣΕΕ που νομιμοποίησε τις συμβάσεις των 586 και 511 ευρώ μεικτά με την υπογραφή της.

Είναι στο χέρι μας να δώσουμε απάντηση στην σύγχρονη δουλεία που θέλουν να επιβάλουν η κυβέρνηση, ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Απαντάμε με οργάνωση, αλληλεγγύη και δυνάμωμα της ταξικής πάλης. Να απορρίψουμε με τη δύναμη της οργάνωσής μας, τους εκβιασμούς όπου με την απειλή της ανεργίας, των απολύσεων θέλουν να δουλεύουμε χωρίς ωράριο και με μισθούς 400 και 500 ευρώ.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Ενημερώνουμε τους εργαζομένους ότι βάση της 6ης/2012 υπουργικής απόφασης και της Ερμηνευτικής εγκυκλίου 4601/304/12.3.12  οι όροι αμοιβής λογιστών και βοηθών λογιστών, συνεχίζουν και ισχύουν ως όροι ατομικής σύμβασης και ουδεμία εκβιαστική παρέμβαση για υπογραφή ατομικής σύμβασης εργασίας ή μονομερής μείωση από πλευράς εργοδότη κρίνεται ως νόμιμη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως αν είναι λογιστές ή όχι να δώσουν ενιαία οργανωμένη απάντηση στις μεθοδεύσεις του ΔΣ για ατομικές συμβάσεις και μειώσεις. Θα είναι η αρχή της κατηφόρας για τα δικαιώματα μας. Οι εκβιασμοί τους να πέσουν στο κενό. Ακόμα και οι εργαζόμενοι που φοβούνται ας σκεφτούν πόσο πιο ευάλωτοι θα είναι αν έχουν ατομική και όχι συλλογική σύμβαση.

Να γίνει καθολικό αίτημα η υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, με βάση τις ανάγκες τους, με επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς διακρίσεις με βάση την ηλικία, ως βάση για συζήτηση και διαπραγμάτευση για αυξήσεις. Όλοι και όλες να δυναμώσουμε τα σωματεία μας, την ταξική πάλη κόντρα στην κοινωνική συναίνεση και την μοιρολατρία. Να απαλλαγούμε από τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα.

  • ΑΜΕΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΣΣΕ) ΓΙΑ ΛΟΓΙΣΤΕΣ & ΒΟΗΘΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ
  • Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΣΣΕ
  • ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΣΕ & ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ
  • ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΣΕ & ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛAΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ

ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ

ΤO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚO ΣΥΜΒΟΥΛΙO

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις