ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΑΘΗΝΑ, 27 Μαΐου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Η κατάσταση που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια είναι απελπιστική. Απολύσεις, ανεργία, απλήρωτοι εργαζόμενοι. Χιλιάδες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν και να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες.

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η κυβέρνηση ακόμα και στο παραπέντε μεθοδεύει την ακόμη μεγαλύτερη καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος ενώ για φέτος θα φορολογηθούν εισοδήματα που μέχρι πέρσι απαλλάσσονταν. Ταυτόχρονα ετοιμάζει καινούρια νομοσχέδια με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση των επιχειρηματικών ομίλων.

Σε αυτά τα πλαίσια, η κυβέρνηση αναγκάζει χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά να στραφούν σε ιδιώτες και να πληρώσουν ακόμη και για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης, αφού για πρώτη φορά είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική υποβολή για όλους.  

Με γνώμονα τις διεκδικήσεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανακούφιση της λαϊκής οικογένειας, αλλά και στην κατεύθυνση των πρωτοβουλιών που παίρνουμε ο κάθε χώρος από το δικό του μετερίζι & στα πλαίσια της αλληλεγγύης, τα σωματεία Λογιστών Αθήνας & Πειραιά μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών ενημερώνουμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τις Λαϊκές Επιτροπές, τους εργαζόμενους ότι και φέτος θα στηρίξουμε ανέργους, εργαζομένους που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ή βρίσκονται για μεγάλο διάστημα απλήρωτοι και αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύνταξη & υποβολή των φορολογικών τους δηλώσεων.

 Συνεχίζουμε στα περσινά βήματα όπου συλλογικά & έμπρακτα δείξαμε την αλληλεγγύη που πρέπει να έχει η τάξη μας σε εργαζόμενους που βρίσκονταν σε κινητοποιήσεις (Χαλυβουργία, Phone marketing κ.α.) καθώς και σε κάθε εργαζόμενο που απευθύνθηκε στο σωματείο μας και ζήτησε τη στήριξή μας.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν στα σωματεία τους, στις Λαϊκές επιτροπές των συνοικιών ή στα γραφεία του σωματείου της Ε.Ε.Λ.Π. Κάνιγγος 27, 5ος όροφος, κάθε Δευτέρα & Παρασκευή 6-8 μ.μ., Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2103810081, 2103802923

 Για την καλύτερη προετοιμασία επισυνάπτουμε τα δικαιολογητικά που χρειάζονται :

 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

 • Φωτοτυπία ταυτότητας
 • Προηγούμενες δηλώσεις (Ε1, Ε2, Ε9)
 • Βεβαιώσεις αποδοχών, ανεργίας (και συζύγων)
 • Μεταβολές οικογενειακής κατάστασης (ληξιαρχική πράξη γέννησης, θανάτου κτλ)
 • Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος μένει σε ενοίκιο ή φιλοξενείται το ΑΦΜ του ιδιοκτήτη
 • Βεβαιώσεις από σχολές για παιδιά που σπουδάζουν.
 • Ημερομηνία γεννήσεως υπόχρεου – συζύγου
 • Αριθμό παροχής ΔΕΗ όλων των κατοικιών (ιδιοκατοίκηση, μισθωμένη, κενή κτλ)
 • ΑΜΚΑ τέκνων προστατευόμενων μελών & ΑΦΜ εάν είναι άνω των 18 ετών.
 • Βεβαιώσεις τραπεζών πληρωμής δανείων και τόκων καταθέσεων (αν υπάρχουν)
 • Δικαιολογητικά (αν υπάρχουν στο 2012) από πώληση, αγορά, ακινησία αυτοκινήτου
 • Επίσης αν υπάρχουν αποδείξεις από:

    Γιατρούς, νοσοκομεία, εξετάσεις. Εισφορές σε ταμεία ασφάλισης

    Ενοίκια για κύρια κατοικία ή παιδιά που σπουδάζουν. Φροντιστήρια

    Bεβαιώσεις δόσεων πιστωτικών καρτών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις