ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

ΑΘΗΝΑ, 07 Ιουνίου 2013

 ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους, στον λαό της Τουρκίας που διαμαρτύρονται ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης Ερντογάν και των μονοπωλίων.

Τους στηρίζουμε με κάθε τρόπο, να μην λυγίσουν, να συνεχίσουν να αγωνίζονται για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, να απαλλαγεί μια και καλή από την εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου.

Καταδικάζουμε το όργιο καταστολής και αυταρχισμού της κυβέρνησης ενάντια στο λαό, ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία της Τουρκίας, που μέρες τώρα, βρίσκονται στους δρόμους διαδηλώνοντας, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 3 νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες τραυματίες.

Αυτές οι κινητοποιήσεις αφετηρία έχουν στις μεγάλες ταξικές αντιθέσεις στην τουρκική κοινωνία που παρά τους υψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης που απολαμβάνει η αστική τάξη, οι εργάτες αντιμετωπίζουν τη σκληρή πραγματικότητα της τζάμπα δουλειάς, των μισθών των 150 ευρώ χωρίς άλλα δικαιώματα, την ανεργία, τη φτώχεια, την εξαθλίωση.

Για ακόμα μια φορά γίνεται ξεκάθαρο ότι μπροστά στην αύξηση της κερδοφορίας οι πολυεθνικές με την βοήθεια των πολιτικών τους υπηρετών γίνονται αδίσταχτες.

Άλλωστε και στην χώρα μας έχουμε γίνει μάρτυρες αντίστοιχης επίθεσης σε όποιον εργαζόμενο θέλει να αγωνιστεί, όπως με την εισβολή των ΜΑΤ στη «Χαλυβουργία Ελλάδος», μετά από εισαγγελική εντολή με τη χρήση χημικών, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις απεργών προσπάθησαν να αναστείλουν την 9μηνη ηρωική απεργία. Με τις επιτάξεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΜΜ, των αγροτών, την σύλληψη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, την προληπτική επίταξη των καθηγητών είναι μερικά μόνο πρόσφατα παραδείγματα.

Επιβεβαιώνεται και πάλι ότι το κράτος, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους είναι ενωμένοι ενάντια στους εργάτες, τα άλλα λαϊκά στρώματα, τη λαϊκή οικογένεια που αγωνίζεται απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα.

Οι λαοί κάθε χώρας έχουν κοινά συμφέροντα ενάντια στην εξουσία των μονοπωλίων. ενωμένοι σαν μια γροθιά να βρεθούμε απέναντι σε κάθε είδους μονοπωλιακό ανταγωνισμό που θέλει να κατακρεουργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, να επιβάλλουν συνθήκες μεσαίωνα προκειμένου να προστατεύουν και να αυγατύνουν τα κέρδη τους.

 Αλληλεγγύη στον τουρκικό λαό

κόντρα στα μονοπώλια και τον αυταρχισμό

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις