ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

 ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, 8:00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Προσυγκέντρωση Πλ. Κάνιγγος στις 7:30 μ.μ.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ΕΕ και ΔΝΤ φέρνουν μέσα στο καλοκαίρι νέο νομοσχέδιο – σκούπα για την υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τα νέα μέτρα έχουν στόχο:

 • Τους κλαδικούς μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις.
 • Την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας.
 • Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας!
 • Την κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών.
 • Την απελευθέρωση των απολύσεων ώστε να επιτρέπονται μαζικές απολύσεις, παραπέρα μείωση έως κατάργηση των αποζημιώσεων!

Προετοιμάζουν νέα δεσμά στην συνδικαλιστική δράση, νέους νόμους για να τρομοκρατούν οι εργοδότες με λοκ άουτ, δηλαδή να απολύουν τους απεργούς χωρίς αποζημίωση, αφαιρώντας το δικαίωμα στην απεργία. Νέα νομοθεσία που να εμποδίζει ακόμα και τη λήψη απόφασης για απεργία! Ήδη εδώ και καιρό οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου παίρνουν μέτρα στοχοποιώντας τους πρωτοπόρους εργαζόμενους.

Οι δήθεν “ανησυχίες” της κυβέρνησης και των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών για τους εργαζόμενους σταματάνε όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. Τα τελευταία χρόνια οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μισθούς πολύ χαμηλότερους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ενώ στα μικρά λογιστικά γραφεία “βασιλεύει” η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η πρακτική (τζάμπα δουλειά). Η κυβέρνηση “νοιάζεται” τους ανέργους και παράλληλα απελευθερώνει τις απολύσεις και διαμορφώνει κάθε είδους ευέλικτη μορφή εργασίας.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, με την ενεργή συμμετοχή του στην δράση του Σωματείου μας να βοηθήσει στην μεγαλύτερη μαζικοποίησή του. Να βάλουμε εμπόδια σε αυτόν τον κατήφορο που θέλουν να μας ρίξουν. Οι μόνοι που μπορούμε να αντισταθούμε στους σχεδιασμούς τους είμαστε εμείς! Οργανώνουμε την λαϊκή συμμαχία μας κόντρα στον φόβο και στην μοιρολατρία, ενάντια στην πολιτική των εκάστοτε κυβερνήσεων και των μονοπωλίων. Δεν υπάρχουν «μεσσίες» που θα μας σώσουν. Όσοι το ισχυρίζονται λένε συνειδητά ψέματα και ρίχνουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο στέλνουμε μήνυμα οργάνωσης, προετοιμασίας, αλληλεγγύης, ταξικής απάντησης.

 • Όχι στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Μισθούς και συντάξεις με βάση τις ανάγκες μας.
 • Αξιοπρεπής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους λογιστές, βοηθούς λογιστές, βοηθούς ελεγκτές. Να μην γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα σε νεοπροσλαμβανόμενους και μη.
 • Σταθερό ωράριο, 5μερο-7ωρο-35ωρο με κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Όχι στην κατάργηση της Κυριακής Αργίας.
 • Όχι στην φορολογική εξόντωση και στο τσάκισμα των φτωχών λαϊκών οικογενειών
 • Αποδέσμευση από την Ε.Ε.
 • Ανάπτυξη για το λαό και όχι για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

 ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις