ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

ΣΤΙΣ 10.30 π.μ., ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ 2013

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή νομοσχέδιο με το οποίο:

  • Ο μισθός και το μεροκάματο που θα παίρνουμε θα καθορίζεται με βάση τις ανάγκες της κερδοφορίας των επιχειρήσεων. Καταργούν την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τις κλαδικές συμβάσεις.
  • Φέρνει νέες περικοπές στον ΕΟΠΠΥ με νέα χαράτσια, κόψιμο διαγνωστικών εξετάσεων, νοσηλίων, με αποτέλεσμα να τις πληρώνουμε από την τσέπη μας προς όφελος των επιχειρηματιών.
  • Μέσα από το φορολογικό νομοσχέδιο επιβάλλει νέα φοροληστεία για το λαό με τις νέες κλίμακες, έτσι ώστε πληρώνουμε από το πρώτο ευρώ.
  • Χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα οδηγούνται στην απόλυση. Υπάρχει σχεδιασμός για νέες μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, με μείωση ή κατάργηση της αποζημίωσης.

Το τελευταίο διάστημα, οι μεγάλες εταιρείες του χώρου προσλαμβάνουν εργαζόμενους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μισθούς πολύ χαμηλότερους της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.  Τα νέα μέτρα θα προστεθούν στα ήδη κομμένα επιδόματα, στις απλήρωτες υπερωρίες, στους μειωμένους μισθούς. Στα μικρά λογιστικά γραφεία “βασιλεύει” η μαύρη ανασφάλιστη εργασία και η πρακτική (τζάμπα δουλειά).

Είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσουν όλο το νομοθετικό πλαίσιο για να καταργήσουν τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Να δείξουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι, ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, να συναινέσουμε στην πολιτική που μας θέλει σκλάβους. Οι εκβιασμοί τους να πέσουν στο κενό. Ακόμα και οι εργαζόμενοι που φοβούνται ας σκεφτούν πόσο πιο ευάλωτοι θα είναι αν έχουν ατομική και όχι συλλογική σύμβαση.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ, ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ!

Οι εργοδότες συμμετέχουν στις δικές τους οργανώσεις, εξαγοράζουν συνδικάτα και συνδικαλιστές, έχουν τους πολιτικούς τους εκφραστές. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε και εμείς! Να μην παραιτηθούμε από τα δικαιώματά μας! Να πάρουμε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας στα χέρια μας!

Συλλογικά, μαζικά συζητάμε και αποφασίζουμε την συμμετοχή μας στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

Οι συνδικαλιστές της  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και οι δυνάμεις που επηρεάζουν, μπορεί να αποφάσισαν την απεργία όμως δε μπαίνουν μπροστά για την επιτυχία της, δεν παλεύουν, γιατί στην ουσία δεν θέλουν τη σύγκρουση με την καπιταλιστική εργοδοσία, με αυτούς που μας κλέβουν και μας στερούν τη ζωή. Πολλοί, καλύπτουν την απεργοσπασία. Το ΠΑΜΕ τους έχει κατ’ επανάληψη καταγγείλει.

Ξέρουμε τις δυσκολίες που έχει μια απεργία. Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που ασκεί κάθε φορά η εργοδοσία, το φόβο της απόλυσης. Όμως  δεν πρέπει να  σκύψουμε  το κεφάλι, να συμβιβαστούμε, και να συναινέσουμε στην πολιτική που μας θέλει σκλάβους .

Είναι απαραίτητο και δυνατό σήμερα να δυναμώσει η συνδικαλιστική οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς. Να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και να απομονώσουμε εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές. Να αφήσουμε στην άκρη όσους δήθεν διαμαρτύρονται  για ενότητα και σκύβουν το κεφάλι μπροστά στις απαιτήσεις των αφεντικών. Να χτίσουμε ενότητα ταξική για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας!

Έχουμε την δύναμη να δώσουμε απάντηση στην σύγχρονη

δουλεία που θέλουν να επιβάλουν.

Δύναμη μας είναι η πάλη μας μέσα από τα σωματεία μας,

 ο αγώνας μας, η αλληλεγγύη μας.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ,

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις