ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Στις 10 Ιουλίου 2013, εκλεγμένα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Ε.Λ.Π. και της Π.Ο.Λ. προσπάθησαν να περιοδεύσουν στην εταιρία PriceWaterHouseCoοpers όπου και εργάζονται. Σκοπός ήταν να καλέσουν τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο οδοστρωτήρα στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα.

Αν και είχε ενημερωθεί η εταιρία για την περιοδεία στο χώρο των συνδικαλιστών, η εργοδοσία κάλεσε τους δικούς της ανθρώπους και υπαλλήλους Security όπου παρεμπόδισαν την είσοδο των εκλεγμένων συνδικαλιστών να επισκεφθούν το χώρο και να ενημερώσουν τους εργαζόμενους. Μάλιστα κλειδώσανε τις πόρτες ώστε να μην υπάρχει καμία περίπτωση να έρθουν σε επαφή οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους.

Με καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας Αγ. Παρασκευής απαιτήσαμε από τους αρμόδιους να επιληφθούν του θέματος. Να επιτραπεί άμεσα στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων να ενημερώσουν τους συναδέλφους μας. Η παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης είναι ανεπίτρεπτη.

Επίσης καλέσαμε το Υπουργείο Εργασίας να πάρει άμεσα θέση, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που με τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι εργοδότες της εν λόγω εταιρείας προσπαθούν να παρεμποδίσουν συναδέλφους μας να ασκήσουν τα νόμιμα δικαιώματα τους.

Δηλώνουμε ότι δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Μόνο μέσα από γερά και μαζικά σωματεία μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας. Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να συσπειρωθεί στα σωματεία μας, να παλέψουμε ενωμένοι ενάντια στον μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν.

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του  Π.Α.ΜΕ.

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ  8:00 μ.μ. στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

 ΟΛΟΙ στην 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ, 10.30 π.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις