ΟΧΙ ΣΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ, 7.00 μ.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

 Κόντρα στα σχέδια μεγάλου κεφαλαίου, κυβέρνησης και Ε.Ε. οι εργαζόμενοι οργανωμένοι και ενωμένοι να δώσουμε την απάντηση μας στα νέα αντιλαϊκά σχέδια τους. Η κυριακάτικη αργία ήταν μια ιστορική νίκη όλης της εργατικής τάξης της χώρας μας, ένας ιστορικός σταθμός, κατακτήθηκε με τους σκληρούς αγώνες μας.

 Έναν αιώνα μετά η συγκυβέρνηση μέσω του νομοσχεδίου για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας επιδιώκει την εξυπηρέτηση των μεγαλέμπορων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων που προσπαθούν με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.

 Η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν είναι μόνο υπόθεση των εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά ταυτόχρονα ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους. Οι πολυεθνικές επιδιώκουν το βίαιο ξεκλήρισμα χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, οι οποίοι σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούν να αντέξουν την αύξηση του λειτουργικού κόστους, την αύξηση των ωρών εργασίας τους και τον ανταγωνισμό με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου, οι οποίες έχουν τα οικονομικά περιθώρια να πιέζουν και να σφίγγουν τη θηλιά του ανταγωνισμού γύρω από το λαιμό εκείνων των μικρών που εξακολουθούν να αντέχουν.

 Είναι ψέματα οι διακηρύξεις τους για την εφαρμογή του μόνο στον τομέα του εμπορίου. Η προσπάθεια τους αυτή έρχεται από πολύ παλιά. Δεν πρέπει να παγιδευτούμε  σε τεχνητά διλήμματα, γιατί οι απαιτήσεις του κεφαλαίου δεν σταματούν στους εργαζόμενους στα εμπορικά καταστήματα, αρχίζουν απ’ αυτούς, ενώ αποσκοπούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας συνολικά. Στόχος τους είναι να πλήξουν την εργατική τάξη, στο σύνολό της, επιβάλλοντας συνθήκες καταναγκαστικής δουλειάς, παρόμοιες με εκείνες πριν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

 Το επιχείρημα της κυβέρνησης ότι ο τζίρος θα αυξηθεί με τη λειτουργία τις Κυριακές είναι εμπαιγμός των εργαζομένων και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων. Πως είναι δυνατόν αφού ο συμφερτός των αντιλαϊκών μέτρων έχουν γονατίσει κυριολεκτικά την λαϊκή οικογένεια κατάργηση της κυριακάτικής αργίας έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα μέτρα που είχαν τραγικές συνέπειες για εμάς τους εργαζόμενους. Δεν θα σταματήσουν βέβαια εδώ, είναι πλέον ολοφάνερο.

 Είναι ανάγκη να δώσουμε από κοινού απάντηση

εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι

Ξέρουμε τις πιέσεις και τις απειλές που αντιμετωπίζουμε, το φόβο της απόλυσης. Όμως  δεν πρέπει να  σκύψουμε  το κεφάλι, να συμβιβαστούμε, και να συναινέσουμε στην πολιτική που μας θέλει σκλάβους .Είναι στο χέρι μας. Να βάλουμε φρένο στην επίθεση, για την ανατροπή της πολιτικής που εξυπηρετεί τα μονοπώλια. Η οργάνωση της πάλης, ο συντονισμός των εργαζομένων ενάντια στην ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση είναι μονόδρομος.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 23 ΙΟΥΛΗ  ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 7ΜΜ

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις