Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες, εργαζόμενοι στην PKFΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απόλυσης του συναδέλφου μας και μέλους της Διοίκησης της Ένωσης Λογιστών Αθήνας, από την εταιρεία PKF Ευρωελεγκτική Α.Ε.

Ο συνάδελφός μας είναι πρωτοπόρος στου αγώνες των εργαζομένων, συμμετείχε στις απεργίες και ενημέρωνε καθημερινά τους συναδέλφους του για τις θέσεις του Σωματείου μας.

Με σκοπό τον εκφοβισμό και με πρόσχημα την δήθεν μείωση του όγκου εργασιών, η εργοδοσία της PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΑΕ ανακοίνωσε στον συνάδελφο μας ότι θα εργάζεται μέχρι και το τέλος του Αυγούστου. Η αντίδραση του Σωματείου μας ήταν άμεση ζητώντας συνάντηση με την Διοίκηση της Εταιρείας. Η απάντηση της εργοδοσίας ήταν να επιταχύνει τις διαδικασίες για απόλυση την ίδια μέρα σαν αντίδραση της προσπάθειας παρέμβασης του σωματείου.

Η αποφασιστική στάση σωματείου μας και άλλων συναδέλφων ανάγκασε την εργοδοσία της εταιρίας να μην ολοκληρώσει την απόπειρα απόλυσης του μέλους του ΔΣ του σωματείου μας.

Στην συνάντηση η εργοδοσία της εταιρείας δήλωσε ότι δεν γνωρίζει την ύπαρξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ζητούσε το καταστατικό της Ε.Ε.Λ.Π. Στην συνέχεια αρνήθηκε ότι γνώριζε για την εκλογή του συναδέλφου στο Δ.Σ. της Ε.Ε.Λ.Π., ενώ στην συνέχεια παρουσία των υπολοίπων συναδέλφων του προχώρησε σε επίθεση στο πρόσωπό του θέλοντας να δηλώσει ότι ο λόγος της απόλυσής του είναι η επαγγελματική του ανεπάρκεια.

Δε θεωρούμε τυχαία τη μεθόδευση της εργοδοσίας. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες ελεγκτικές – λογιστικές εταιρίες με διάφορες μεθόδους όπως μέσω των αξιολογήσεων, προσπάθεια να  αφαιρέσουν δουλεία από τους συναδέλφους κλπ.  Η στάση των εργοδοτών στον συγκεκριμένο χώρο δείχνει ότι αυτό που επιθυμούν πρώτα και κύρια είναι να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και οργανώνουν την πάλη εναντία στην επίθεση της εργοδοσίας. Προκειμένου  το επόμενο διάστημα να ενταθεί η επίθεση σε αυτούς τους χώρους με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ .

Θεωρούμε ότι η παραπάνω εξέλιξη της εργοδοσίας στοχεύει να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας σε βάρος των εργαζομένων της επιχείρησης ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει ανενόχλητη το σύνολο των αντεργατικών μέτρων που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση σε βάρος του συνόλου των εργαζομένων.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες του Υπουργού Εργασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών τόσο για αυτό το συγκεκριμένο κρούσμα που είναι απόρροια της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση αλλά και όλων αυτών που με την πολιτική τους εξοπλίζουν το χέρι της εργοδοσίας ώστε ατιμώρητη να μπορεί να αυθαιρετεί

Είμαστε αποφασισμένοι να συμπαρασταθούμε σε κάθε εργαζόμενο και σε κάθε χώρο δουλειάς για οποιοδήποτε ζήτημα. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να σταματήσει η δουλειά ήλιο με ήλιο…

Ενίσχυσε την πάλη σου. Οργανώσου στο σωματείο

Η απάντηση μας είναι μια: οργανωμένα αντίσταση και αγώνας

 

Ο δρόμος των εργαζομένων είναι η αντίσταση και ο αγώνας. Έχουμε την αξιοπρέπεια να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας.

Απαιτούμε:

  1. 1.    Καμία απόλυση.
  2. 2.    Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων
  3. 3.    Να πληρώνονται κανονικά οι υπερωρίες.
  4. 4.    Συλλογικές Συμβάσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις