ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 10 081, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227, 38 45 434  –  ΑΘΗΝΑ

W. site:www. pol.org.gr Email: eelp@eelp.gr

Αθήνα, 13 Αυγούστου 2013

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

 Έχουμε την δύναμη να δώσουμε

απάντηση στην σύγχρονη δουλεία που θέλουν να επιβάλουν.

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών καταγγέλλει την προσπάθεια απόλυσης δυο μελών ΔΣ σωματείων μας, της Αθήνας και των Τρικάλων. 

Η εργοδοσία (είτε μεγάλες εταιρείες, είτε μικρές) με πανομοιότυπες προφάσεις και επιχειρήματα προσπαθεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από τους πρωτοπόρους εργαζόμενους, έτσι ώστε καλλιεργώντας συνθήκες φόβου και τρομοκρατίας, ανενόχλητη να περάσει στην υλοποίηση όλου του αντεργατικού νομοθετικού οπλοστασίου που έχει στα χέρια της (μαζικές απολύσεις, περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, μειώσεις μισθών, διευθέτηση του χρόνου εργασίας και πάει λέγοντας). Σκοπός είναι να διαμορφωθούν εργασιακοί χώροι – κάτεργα, όπου όποιος σηκώνει κεφάλι θα απολύεται, να γενικευτεί η δουλειά χωρίς ωράριο, να σπάσουν και οι τελευταίοι συνδετικοί κρίκοι με τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Δηλαδή, να δουλεύουμε όσο θέλει και έχει ανάγκη ο εργοδότης και να πληρωνόμαστε όσο εκείνος θέλει (αυτή είναι η μετάφραση των όρων απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και κατάργηση των αγκυλώσεων).

Δεν θα ανεχθούμε τέτοιες προκλήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκράτηση των εργαζομένων. Είμαστε δίπλα στους συνάδελφους μας και σε κάθε εργαζόμενο που βιώνει τις επιπτώσεις αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε συνάδελφο να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

Αυτή είναι η ανάπτυξηπου ευαγγελίζονται και ακόμη χειρότερη για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα! Το παζλ συμπληρώνεται με πακέτο νέων μέτρων που θα κάνουν τη ζωή της εργατικής – λαϊκής οικογένειας κόλαση. Το ΔΝΤ επικαλούμενο την ανάγκη κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού ύψους 5,6 δισ. ευρώ που θα προκύψει για την Ελλάδα μέχρι και το 2016, ανοίγει παράθυρο για την υπογραφή νέου μνημονίου, που θα περιλαμβάνει:

  • νέες περικοπές στην Υγεία και την Πρόνοια,
  • νέα φορολογικά χαράτσια,
  • νέα σφαγή στους μισθούς και στις συντάξεις και συνολικά στα εργασιακά δικαιώματα,
  • απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και ακόμα περισσότερες απολύσεις στο δημόσιο τομέα,
  • νέα εμπόδια στην οργάνωση του λαού, στο δικαίωμα της διαμαρτυρίας, της απεργίας.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας

  • περί νέας αντίληψης στη διαμόρφωση του κατώτατου μισθού (ουσιαστικά πρόκειται για την κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την θέσπιση ενός μηχανισμού που συνδέει τον κατώτερο μισθό με την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την κερδοφορία των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια πρόκειται για μόνιμο μηχανισμό συμπίεσης των μισθών στην υπηρεσία του κεφαλαίου)
  • και ότι δεν θα καταργηθούν ο 13ος και 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα (ενώ την ίδια ώρα με την κατάργηση των συμβάσεων έχουν οπλίσει το χέρι των εργοδοτών που απειλούν τους εργάτες και επιβάλλουν τους μισθούς που θέλουν μέσω των ατομικών συμβάσεων)

πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε κάθε χώρο εργασίας.

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα έχουν και τη δύναμη και την ευθύνη, ορθώνοντας αποφασιστικά το ανάστημά τους, με ακόμα μεγαλύτερο συντονισμό και κοινή δράση εργαζομένων – αυτοαπασχολούμενων – φτωχών αγροτών – της νεολαίας και των γυναικών, να βάλουν φρένο και τελικά να ανατρέψουν την πολιτική που έχει οδηγήσει το λαό στη φτώχεια, στην εξαθλίωση.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να αντιπαρατεθεί με τη βαρβαρότητα, την εργοδοτική τρομοκρατία είναι η ελπίδα της οργάνωσης κλάδο τον κλάδο, σωματείο το σωματείο, επιχείρηση την επιχείρηση, της ταξικής απάντησης των εργαζομένων, της κοινωνικής συμμαχίας με όσους πλήττονται από την πολιτική που ευνοεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Μόνο μέσα από γερά και μαζικά σωματεία μπορούμε να δώσουμε αποφασιστική απάντηση στην επίθεση εργοδοτών και κυβέρνησης στο σύνολο των δικαιωμάτων μας.

 

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις