ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Αθήνα 28 Αυγούστου 2013

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

 Με αφορμή την επικείμενη επίθεση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στη Συρία, με πρόσχημα τη χρήση χημικών όπλων, δηλώνουμε την καταδίκη μας σε οποιαδήποτε επίθεση σε χώρα της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι ΗΠΑ και οι άλλες δυνάμεις, όπως και πριν 10 χρόνια, με την ιμπεριαλιστική εισβολή στο Ιράκ, επικαλούνται ως πρόσχημα τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (χημικά όπλα) από το καθεστώς της Συρίας, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά δεδομένα που δείχνουν τη χρήση χημικών όπλων από τις λεγόμενες αντικαθεστωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις, που έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και ΕΕ.

Ωστόσο, είναι προφανές πως και αυτός ο πόλεμος, που προετοιμάζεται να διεξαχθεί κάτω από το “πέπλο” του “ανθρωπισμού”, της “αποκατάστασης της δημοκρατίας”, σχετίζεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής, με τους δρόμους μεταφοράς, με τα μερίδια των αγορών, των γεωπολιτικών στηριγμάτων, την σφοδρή όξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές, στο φόντο και των αλλαγών στον παγκόσμιο συσχετισμό δύναμης, που φέρνει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις έχουν μεγάλες ευθύνες, γιατί διέθεσαν και διαθέτουν τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές υποδομές, ακόμη και τμήματα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, για ιμπεριαλιστικούς πολέμους, εμπλέκοντας τη χώρα και το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες. Ευθύνες επίσης έχουν κι εκείνες οι δυνάμεις που κρύβονται πίσω από τις “υποχρεώσεις” της χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Με γενικά ευχολόγια, όπως κάνουν ορισμένες άλλες πολιτικές δυνάμεις δεν πρόκειται να σταματήσει το ματοκύλισμα των λαών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο, να εκφράσουμε οργανωμένα την αγανάκτησή μας και γι’ αυτόν τον πόλεμο. Να σταματήσει τώρα το ξαναμοίρασμα της γης από τους φονιάδες των λαών. Να μην τους δοθεί καμία διευκόλυνση για να ματώνουν τους λαούς.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική  συνεργασία με το Ισραήλ.
  • Να μη διατεθούν υποδομές (όπως το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Καλαμάτας), που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στον νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

 “Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”
“Έξω τώρα οι βάσεις του θανάτου!”»

  ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις