ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ( Σ.Λ.Π.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Όλοι μαζί μια φωνή και μια γροθιά, για να μην περάσει η αμορφωσιά, η ημιμάθεια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, στις 7,00 μ.μ. στην Ομόνοια

 Χέρι με χέρι μεγάλο κεφάλαιο, Ε.Ε. και κυβέρνηση έρχονται να συμπληρώσουν τα αντιλαϊκά μέτρα, φέρνοντας το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Η επίθεση τους συνεχίζεται ολομέτωπη και περιλαμβάνει τα δικαιώματα μας ακόμα και στην μόρφωση.

Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων, οι μισθοί πείνας, η υγεία μας, για να γίνουν αποδεκτά από τον λαό πρέπει να συνδυαστούν με σχολεία κάτεργα,  σχολεία αμορφωσιάς, που θα παρέχουν το φθηνό δυναμικό που χρειάζονται τα μονοπώλια.

Το νομοσχέδιο βρίσκεται στην ίδια όχθη και στην ίδια στρατηγική της μείωσης των μισθών, της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, των ιδιωτικοποιήσεων και άλλα.

 Παιδιά λάστιχο χωρίς ελεύθερο χρόνο και δημιουργική ζωή.

Παιδιά φθηνό εργατικό δυναμικό των Πολυεθνικών.

                Φτιάχνουν ένα σχολείο που στην κυριολεξία θα πετάει έξω από τη γενική μόρφωση τα παιδιά της εργατικής τάξης, αφού τα μαθήματα γενικής παιδείας περιορίζονται σε τραγικό βαθμό.

Το Λύκειο μετατρέπεται σε εξεταστικό κέντρο αφού για να περάσει ένας μαθητής σε κάποιο ΑΕΙ  ή ΤΕΙ θα δώσει 4 φορές Πανελλαδικές εξετάσεις. Αυτό σημαίνει ακόμα περισσότερα φροντιστήρια, περισσότερα έξοδα για τη λαϊκή οικογένεια. Βέβαια χιλιάδες λαϊκές οικογένειες θα αναγκαστούμε είτε να στείλουμε τα παιδιά μας στην ψευτοκατάρτιση και την επαγγελματική εκπαίδευση πληρώνοντας αδρά, είτε τα παιδιά μας να πεταχτούν κυριολεκτικά έξω από τα σχολειά.

Όμως τα πράγματα δεν σταματούν εδώ καθώς οι απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων για φθηνούς «σκλάβους» βρίσκει απήχηση στο νομοσχέδιο. Θεσμοθετείται η λεγόμενη μαθητεία και μάλιστα με το επιχείρημα ότι έτσι αντιμετωπίζουν την ανεργία στους νέους. Για 9 μήνες και με 9 (μεικτά) την ημέρα από τον ΟΑΕΔ θα βγάζουν τη λάντζα σε διάφορες επιχειρήσεις, χωρίς ο επιχειρηματίας να δίνει ούτε 1 €.

 Το θέμα αφορά πρώτα και κύρια την εργατική τάξη

             Η υπόθεση της μόρφωσης των παιδιών μας είναι πρώτα και κύρια υπόθεση δική μας, υπόθεση της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος. Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς με τσακισμένα εργασιακά δικαιώματα, με σκυφτό το κεφάλι, φοβισμένο και άβουλο γρανάζι. Γι αυτό τον λόγο η κυβέρνηση απέλυσε 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, βάζει τους εκπαιδευτικούς στην διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης.

 

Στην Ενιαία επίθεση Κυβέρνησης – Κεφαλαίου απαντάμε με ενιαίους αγώνες

 

Από αυτή την άποψη η ανάγκη να οργανωθεί τώρα η πάλη, να αποσυρθεί, να μην περάσει το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για την εργατική τάξη, αφορά όλο το λαό.

Εδώ και τώρα πρέπει να ορθώσουμε ένα αγωνιστικό – λαϊκό τείχος. Χρέος μας να ενημερώσουμε τους εργαζομένους για το τι αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο. Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλείας, σε κάθε σχολείο με μέτωπο και κοινή δράση εργαζόμενων, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών να μετατρέψουμε τα σχολεία σε κέντρα αγώνα για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

 Καλούμε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να συμμετέχουν μαζικά στα πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Στην Αθήνα στις 7,00 μ.μ. στην Ομόνοια

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις