ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Προς: ΠΑΜΕ, ΓΣΕΕ, ΕΚΑ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ

 Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

 Η εργοδοσία της PKF ΕΥΡΩΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΑΕ με σκοπό τον εκφοβισμό και με πρόσχημα τη δήθεν μείωση του όγκου εργασιών, ανακοίνωσε στις 22 Ιούλη 2013, σε εργαζόμενο – εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Σωματείου μας, ότι θα απολυθεί έως το τέλος του Αυγούστου.

 Άμεση ήταν η αντίδραση του Σωματείου μας ζητώντας συνάντηση με την Διοίκηση της Εταιρείας, ενώ η εργοδοσία απροκάλυπτα δήλωσε ότι επιθυμεί την άμεση απόλυσή του σαν απάντηση της παρέμβασης μας. Ο συνάδελφος αρνήθηκε να υπογράψει την καταγγελία της απόλυσης καταγγέλλοντας ότι με τη στάση αυτή η εταιρία προσπαθεί να τρομοκρατήσει αυτόν αλλά και το σύνολο των εργαζομένων.

Η άμεση παρέμβαση από το Σωματείο και την Ομοσπονδία μας, καταγγέλλοντας ότι η επιχειρούμενη απόλυση είναι παράνομη και καταχρηστική και γίνεται για συνδικαλιστικούς λόγους, είχε σαν αποτέλεσμα η εργοδοσία της εταιρίας να μην ολοκληρώσει την απόπειρα απόλυσης του μέλους του ΔΣ του σωματείου μας.

 Η εργοδοσία όμως συνέχισε με νέες προκλήσεις. Με μια σειρά τεχνάσματα αφαίρεσε κάθε αντικείμενο εργασίας από τον συνάδελφο (κάτι που παραδέχτηκε και στην τριμερή συνάντηση με την Επιθεώρηση Εργασίας) προσπαθώντας έτσι να τον εξωθήσει σε παραίτηση.

Κάνουμε καθαρό ότι μέσα από το σωματείο μας θα είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο,  σε κάθε χώρο δουλειάς για οποιοδήποτε ζήτημα με όσα μέσα διαθέτουμε. Θα πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση του αγώνα για να μη γίνει καμία απόλυση, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για να μη γίνει καμία μείωση μισθού, να σταματήσει η δουλειά ήλιο με ήλιο… Μόνο μέσα από την οργάνωση των εργαζομένων σε κάθε χώρο δουλειάς μπορούμε να διασφαλίσουμε αξιοπρεπή ζωή με δικαιώματα.

Δε θεωρούμε τυχαία τη μεθόδευση της εργοδοσίας. Εξάλλου παρόμοιες τακτικές ακολουθούν και άλλες ελεγκτικές – λογιστικές εταιρίες με διάφορες μεθόδους όπως μέσω των αξιολογήσεων, προσπάθεια να  αφαιρέσουν δουλειά από τους συναδέλφους κλπ.

Η στάση της εργοδοσίας της PKF, όπως και άλλων εργοδοτών, προκειμένου το επόμενο διάστημα ανενόχλητοι να περάσουν στην επίθεση με απολύσεις, μειώσεις αποδοχών, συνέχιση των απλήρωτων υπερωριών, δουλειά τα Σ/Κ κλπ, αυτό που επιθυμούν είναι να χτυπήσουν τους εργαζόμενους που αντιστέκονται και να ξεμπερδεύουν με τα ταξικά σωματεία που οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας.

Ξέρουμε ότι η κάθε εργοδοσία με την ανοχή και της κυβέρνησης χρησιμοποιεί όλα τα μέσα (αντεργατικούς νόμους) για να διασπάσει τους εργαζόμενους. Το μόνο που μπορεί να σταματήσει την επίθεση της εργοδοσίας είναι η ενότητά μας, η μαζικοποίηση του σωματείου μας, η οργανωμένη δράση μέσα από το σωματείο μας, η αποφασιστική στάση του καθενός μας απέναντι στους εργοδότες με προοπτική να απαλλαγούμε απ’ αυτούς όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε το φόβο, τα εκβιαστικά διλήμματα,

 είναι η συλλογική δράση, η οργάνωση και ο αγώνας.

 Καλούμε σωματεία, φορείς, οργανώσεις εργαζομένων να πάρουν θέση, να καταγγείλουν τέτοιες πρακτικές που χρησιμοποιούν οι εργοδότες.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις