ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013, 12 Π.Μ

στην Παραλία Λάρυμνας απέναντι από την πύλη της ΛΑΡΚΟ.

ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ & ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ & ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 38 02 923, 38 35 093

 Για την μετακίνηση προς τον χώρο της συγκέντρωσης τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 9 το πρωί από την πλατεία Καραϊσκάκη.

 

Διαδηλώνουμε με σύνθημα :

  • Κάτω τα χέρια από τον ορυκτό πλούτο της χώρας
  • ΟΧΙ στο κλείσιμο και το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
  •   ΟΧΙ στις απολύσεις

Εργαζόμενοι – εργαζόμενες,

Η συγκυβέρνηση της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ευρωπαϊκή ένωση και την τρόικα (κανέναν δεν πρέπει να ξεγελούν οι δήθεν διαφωνίες με την τρόικα, αυτές αφορούν τους τρόπους και τον χρόνο εκτέλεσης του εγκλήματος) υλοποιούν και ολοκληρώνουν αυτό που από χρόνια έχουν σχεδιάσει, μεθόδευαν και σταδιακά υλοποιούσαν.

  • Την δραστική συρρίκνωση των παραγωγικών δραστηριοτήτων της ΛΑΡΚΟ αλλά και της πολεμικής βιομηχανίας που έχει απομείνει .
  • Την απόλυση εργαζομένων ακόμα και χωρίς αποζημίωση.
  • Το ξεπούλημα τους και την ολόπλευρη αξιοποίηση τους από τα μονοπώλια ή και το οριστικό τους κλείσιμο προς όφελος των πολυεθνικών.

Η ΛΑΡΚΟ και το προϊόν που παράγει είναι στρατηγικής σημασίας. Είναι καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη της βιομηχανίας μετάλλου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Την κλείνουν όχι γιατί μειώθηκε η σημασία της, όχι γιατί οι παραγωγικές της δυνατότητες και λειτουργίες δεν είναι αναγκαίες για τους εργαζομένους και τα λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας. Η συρρίκνωση της, το κλείσιμο της ή και το ξεπούλημα της, εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους καπιταλιστές, μόνο τα μονοπώλια ντόπια και ξένα.

Υπεράνω όλων το καπιταλιστικό κέρδος. Το επιχείρημα ότι την πληρώνει και αυτήν και τα Ε.Α.Σ, την ΕΛΒΟ κ.α, ο ελληνικός λαός είναι παραμύθια της Χαλιμάς.

Τα όποια προβλήματα διοικητικά, λειτουργικά κ.α. δεν ήταν και δεν είναι προϊόν ανικανότητας αλλά συνειδητής δράσης των κομμάτων της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη των δυνάμεων τους στα σωματεία, την ΠΟΕΜ, την ΓΣΕΕ. Οι ευθύνες όλων τους είναι εγκληματικές.

Ο ελληνικός λαός πληρώνει τρισεκατομμύρια για εισαγωγές σε προϊόντα που η ΛΑΡΚΟ και οι άλλες βιομηχανίες παράγουν και θα μπορούσαν με έναν προγραμματισμό με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες να παράγουν.  Αυτοί που τα λένε αυτά (κυβέρνηση και τρόικα) και τα επικαλούνται καθημερινά ταΐζουν με δισεκατομμύρια κρατικό χρήμα τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, τους μεγαλέμπορους.

Όσοι υπόσχονται ύπαρξη και φιλολαϊκή λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΛΒΟ κλπ., χωρίς σύγκρουση με τα μονοπώλια και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι εξίσου με την κυβέρνηση και την τρόικα πολιτικοί απατεώνες.

Έχουμε χρέος και μπορούμε να αποτρέψουμε αυτό το έγκλημα σε βάρος του δικαιώματος που έχει ο λαός μας να λειτουργεί και να αξιοποιεί αυτές τις επιχειρήσεις σε όφελος του και για την κάλυψη των αναγκών του.

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις