ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

την ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013, 10,30 πμ στην ΟΜΟΝΟΙΑ

ΟΛΟΙ στην ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΕΛΠ

την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΟΚΤΩΒΡΗ, στις 6,30 μ.μ.

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Γνωρίζεις πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στους δικούς μας χώρους, είτε είναι μεγάλος, είτε είναι μικρότερος. Η καθημερινότητά μας είναι η υπερεντατικοποίηση της δουλειάς που όσο πάει αποκτά όλο και πιο μόνιμα χαρακτηριστικά, oι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία, η γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και νέων εργασιακών σχέσεων με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα. Και μαζί έρχεται ο φόβος αλλά και η αγανάκτηση ότι κάτι πρέπει να γίνει για να αλλάξουν τα πράγματα.

Λογικές όπως…

«εδώ πέρα δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» μια που ιστορία έχει δείξει ότι αργά ή γρήγορα με τον ένα ή άλλο τρόπο τα μέτρα θα παρθούν σε όλους τους χώρους, «εγώ είμαι καλός στην δουλειά μου και ότι αν γίνει θα την γλιτώσω και δεν ενδιαφέρομαι για τους άλλους» αφού το μοναδικό κριτήριο για κάθε εργοδότη όπως λένε, είναι αυτό του όσο το δυνατόν χαμηλότερο δυνατό εργασιακό «κόστος».

«όλοι είναι ίδιοι και ότι δεν αλλάζει τίποτα ότι και εάν κάνουμε» κάτι που αν ίσχυε θα ήμασταν ακόμα δούλοι…

Σήμερα αυτό που φοβάται ο κάθε εργοδότης, αλλά και αυτό που θα βάλει φρένο στην σημερινή κατάσταση, είναι η οργάνωση και η συμμετοχή των εργαζόμενων στο σωματείο τους, η δημιουργία σωματειακών επιτροπών σε κάθε τόπο δουλειάς, όπου μέσα από εκεί οι εργαζόμενοι θα ξεπερνούν τους φόβους τους. Θα μάθουν να συγκρούονται με τον εργοδότη, να οργανώνουν την πάλη τους και να διεκδικούν λύσεις για τις ανάγκες τους.

Η απεργία  της 6ης Νοέμβρη που προκηρύχθηκε κάτω από την πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει σταθμό στην περαιτέρω οργάνωση της πάλης.

 Σε κάθε απεργία μας ρωτάτε: είναι ανάγκη να απεργήσουμε; ποιος είναι ο λόγος;

Απαντάμε ΝΑΙ

γιατί

…η κυβέρνηση πρέπει να πάρει μαζική απάντηση από την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, να δυναμώσει ο αγώνας με όλες τις μορφές,

…οι άνεργοι δεν έχουμε ούτε ένα πιάτο φαγητό. Δεν μπορούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα 300 ευρώ επίδομα ανεργίας.

οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για 300 και 400 ευρώ χωρίς συλλογικές συμβάσεις.

…δεν μπορούμε να είμαστε κάθε μέρα με τη θηλιά της ανασφάλειας, αν θα πάμε το πρωί στη δουλειά και θα μας στείλουν να πάρουμε την απόλυση και αυτή χωρίς αποζημίωση.

θέλουμε να μπορούμε όταν ασθενήσουμε να έχουμε περίθαλψη δωρεάν και φάρμακα και όχι να πληρώνουμε το χαράτσι των 5 και 25 ευρώ.

οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν ανεχόμαστε τις περικοπές στις συντάξεις, και τα επιδόματα. Συντάξεις απ’ τις οποίες σήμερα ζει μια ολόκληρη οικογένεια.

η περικοπή 2 δις από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κοινωνική ασφάλιση θα μειώσει κι’ άλλο τις συντάξεις και τις παροχές.

τα σχολεία δεν έχουν δασκάλους, δεν έχουν υποδομές.

την ώρα που κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και τα μονοπώλια επιτίθενται και παίρνουν νέα μέτρα την ίδια ώρα απλόχερα μέσω του προϋπολογισμού δίνουν στο κεφάλαιο νέες φοροαπαλλαγές, νέες μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές, περισσότερα κίνητρα στο όνομα των επενδύσεων κλπ.

 

Αυτοί και πολλοί άλλοι λόγοι κάνουν απαραίτητη όχι μόνο τη συμμετοχή μας στην απεργία, αλλά και την οργάνωσή της, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι όροι για την επιτυχία της.

 Οι αγώνες που έχουμε κάνει ως σήμερα δεν πάνε χαμένοι. Μας γεμίζουν εμπειρία. Ως τώρα πίεζαν, δυσκόλευαν, καθυστερούσαν μέτρα. Όμως είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων, πιο επιθετικών, πιο αποτελεσματικών, πιο οργανωμένων. 

 Έλα στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 31 Οκτώβρη 6:300μμ. Πάρε τον λόγο! Πες τους προβληματισμούς σου!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τους σταματήσουμε όταν το «φτάνει πια, δεν αντέχουμε» γίνει σύνθημα αγώνα και οργάνωσης σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά. Όταν η κυβέρνηση και οι εργοδότες μας βρουν μπροστά τους οργανωμένους και αποφασισμένους.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ αν και συ πάρεις θέση, κάνεις προτάσεις, πάρεις ευθύνες, μπεις αποφασιστικά μπροστά στην οργάνωση του αγώνα, σε κάθε τόπο δουλειάς. Μπορούμε εφόσον βάλουμε αποφασιστικό τέλος στον συνδικαλισμό που έβαζε και βάζει πλάτη για να υλοποιούνται αυτές οι πολιτικές, που σπέρνει το δηλητήριο του συμβιβασμού και της υποταγής των εργαζόμενων.

 Την Τετάρτη 6 Νοέμβρη απεργούμε όλοι ξεπερνώντας τις απειλείς

και εκβιασμούς της εργοδοσίας. Ξεπερνώντας του φόβους μας.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΣΟΥ. ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

1)    Υπογραφή ΣΣΕ που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας. Για λογιστές, βοηθούς λογιστές. Να περιληφθούν στη ΣΣΕ και οι ελεγκτές. Να περιληφθούν στην ΣΣΕ και οι νεοπροσλαβανόμενοι κάτω των 25 ετών.

2)     Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας, μόνιμη και σταθερή δουλειά, όχι στις απολύσεις.

3)     Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και καθολική. Κατάργηση όλων των αντισφαλιστικών νόμων.

4)    Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας. Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες και να δίνονται σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές.

 Απέναντι στη συμμαχία των μονοπωλίων, ΕΕ και κυβερνήσεων, να προτάξουμε τη δική μας συμμαχία, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, των φτωχών αγροτών και αυτό  απασχολούμενων.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ 2013

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2013

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις