ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ & στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 10 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας Αγ. Φιλοθέης 5β –Πλ. Μητροπόλεως.

Προσυγκέντρωση 9,30 το πρωί στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27 Αθήνα, 5ος όροφος

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΛΠ καταδικάζει την προσπάθεια κυβέρνησης, Ε.Ε. και εργοδοσίας να βάλουν στο χέρι την αργία της Κυριακής.

Στηρίζουμε την απεργία και τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο εμπόριο και των αυτοαπασχολούμενων στις 3 Νοέμβρη, την πρώτη Κυριακή δηλαδή που τα εμπορικά καταστήματα ανοίγουν, με βάση τον πρόσφατο νόμο της κυβέρνησης.

Στην ανεργία, στα ωράρια – λάστιχο, στους μειωμένους μισθούς, στην απλήρωτη εργασίας για πολλούς μήνες, στη φοροληστεία και στον μειωμένο τζίρο για τους αυτοαπασχολούμενους,  έρχεται να προστεθεί η κατάργηση της Κυριακής αργίας, για να συμβάλει και αυτή με τη σειρά της στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, στην ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και στο γονάτισμα των μικρών εμπόρων και των αυτοαπασχολούμενων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους λογιστές και λογίστριες να σταθούν αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο εμπόριο, ώστε να μην περάσει η εντατικοποίηση της εργασίας, η παραπέρα ελαστικοποίηση των ωραρίων και η συρρίκνωση του ελεύθερου χρόνου που αυτή οδηγεί.

 ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ  την ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις