ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟ…ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ!!!

Η ΔΠΚ-Ο καταγγέλλει την εργοδοσία της KPMG για τις απαράδεκτες πρακτικές της μπροστά στις αρχαιρεσίες του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ).

Η Διεύθυνση της εταιρείας επιχείρησε με απειλές να πιέσει τους εργαζόμενους της να εγγραφούν στο ΟΕΕ και να τακτοποιηθούν οικονομικά προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες του Επιμελητηρίου που θα γίνουν στις 15/12, ώστε  να στηρίξουν με την ψήφο τους συνδυασμούς και υποψήφιους που θα υποδείξει η εργοδοσία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το σχετικό e-mail του Προέδρου, η εταιρεία χρειάζεται να έχει μια ισχυρή φωνή στο ΟΕΕ!!!!!

Πριν την εκπνοή της προθεσμίας της οικονομικής τακτοποίησης των συναδέλφων, οι εργαζόμενοι «ενημερώθηκαν» εκ νέου μέσω e-mail ότι για όσους δεν ανταποκρίθηκαν στο προηγούμενο κάλεσμα θα σημειωθεί σχετική ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ στον ατομικό τους φάκελό!!!

Όλες οι παρατάξεις στην Κεντρική Διοίκηση του ΟΕΕ οφείλουν να καταδικάσουν τους εκβιασμούς και τις απειλές της εργοδοσίας της KPMG.

Η KPMG, όπως και όλοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, αποθρασύνονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε., τα συνεχή μέτρα ενίσχυσης της κερδοφορίας τους, τις ιδιωτικοποιήσεις τομέων του δημοσίου που γίνονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Οι επιδιώξεις της εταιρίας και οι ανταγωνισμοί της είναι εχθρικοί προς τους εργαζόμενους της. Η ενίσχυση της θέσης των μονοπωλιακών ομίλων συνοδεύεται από μεγαλύτερη επιθετικότητα προς τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους.

Συνάδελφοι, οι παραπάνω ενέργειες  πρέπει να μας προβληματίσουν, να βγάλουμε  συμπεράσματα!

Το ΟΕΕ  ως σύμβουλος του αστικού κράτους, ως μηχανισμός εξωραϊσμού και αποδοχής του εκμεταλλευτικού συστήματος, αποτελεί εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου καλούνται να συνυπάρξουν μαζί μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με στελέχη του κράτους και εκπροσώπους του κεφαλαίου. Όργανα, τα οποία ελέγχονται από καπιταλιστές και μεγαλοστελέχη του κρατικού μηχανισμού λόγω του θεσμικού τους ρόλου και του αρνητικού συσχετισμού δύναμης,  βρίσκονται αντικειμενικά απέναντι στα συμφέροντα των εργαζόμενων.

Την ίδια ώρα που η εργοδοσία σπρώχνει τους εργαζόμενους μακριά από τα σωματεία τους, απαιτεί τη συμμετοχή τους στο ΟΕΕ με το ζόρι για την υπερψήφιση των εκλεκτών της!!! Χρόνια καλλιεργήθηκαν αυταπάτες ότι «είμαστε κοινωνικοί εταίροι», «πετυχαίνει ο καλύτερος», «ο καθένας να κοιτάει το ατομικό του συμφέρον», «οι ελεγκτές είναι ελίτ που δεν τους πειράζει κανείς», «το μέλλον τους είναι εγγυημένο» κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους της KPMG, αλλά και συνολικά τους εργαζόμενους του ελεγκτικού-λογιστικού κλάδου να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο, στην Ένωση Λογιστών(Ε.Ε.Λ.Π.), που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ. Να οργανωθούν και  να παλέψουν, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και να διεκδικήσουν. Να προσπεράσουν την προπαγάνδα των εκμεταλλευτών μας, των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, περί διαφορετικότητας του επαγγέλματος που τάχα δεν επηρεάζεται από τα αντιλαϊκά μέτρα! Να μην παρασυρθεί κανείς από τα μεγάλα λόγια! Μας θέλουν στηρίγματα και γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος που καθημερινά σαπίζει, γεννώντας συνεχώς ανεργία, κρίσεις και πολέμους, την άναρχη και ανισόμετρη ανάπτυξη! Οι ίδιοι που τάζουν τις «μεγάλες προοπτικές» και την «αξιοκρατία», σπρώχνοντας χιλιάδες νέους επιστήμονες να κάνουν μεταπτυχιακά και διδακτορικά, είναι οι ίδιοι που τα κατάντησαν κουρελόχαρτα. Τίτλοι σπουδών ανίκανοι να εξασφαλίσουν σταθερή δουλεία με προοπτική.

Και αυτό το γεγονός, ας γίνει  αφορμή για κάθε μισθωτό και μικρό αυτοαπασχολούμενο οικονομολόγο να διαμορφώσει κριτήριο ψήφου. Να αξιοποιήσει τις εκλογές για να κουρελιάσει απειλές και τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς.

Στις εκλογές του Ο.Ε.Ε. πρέπει να καταδικαστούν οι δυνάμεις που εκπροσωπούν τα συμφέροντα  του κεφαλαίου.

Ψηλά το κεφάλι! Στις 15 Δεκέμβρη ενισχύουμε αποφασιστικά τη Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων (ΔΠΚ-Ο), την παράταξη των μισθωτών και μικρών αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων, της Λαϊκής Συμμαχίας ενάντια στην Ε.Ε. και τα μονοπώλια!

14/11/2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις