ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

Γ.Σ.του Σωματείου του Πειραιά

την Τετάρτη 27/11/13, 18.30 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Γ.Σ. του Σωματείου της Αθήνας  την Πέμπτη 5/12/13, 18.00

στο Συνδικάτου Οικοδόμων, Βερανζέρου , ΑΘΗΝΑ

 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Σε καλούμε να πάρεις μέρος στις Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις με θέμα την ενοποίηση των σωματείων Αθήνας και Πειραιά, καθώς και την αλλαγή του καταστατικού.

Η ενοποίηση  έρχεται σαν εξέλιξη των αλλαγών στην οικονομία,  αλλά και με την “απελευθέρωση” του επαγγέλματος και την δρομολόγηση των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών που πρόσφερε μέχρι τώρα το κράτος (φορολογικό πιστοποιητικό, είσπραξη οφειλών, ασφαλιστικό πιστοποιητικό, περιουσιολόγιο κλπ).

Οι χώροι πλέον που παρεμβαίνουμε είναι διάσπαρτοι σε όλη την Αττική, ενώ σπάνια πλέον ο εργαζόμενος δουλεύει και μένει στην ίδια περιοχή, είτε στην Αθήνα είτε στον Πειραιά. Οι εξελίξεις του χώρου μας έχουν σαν αποτέλεσμα την συγκέντρωση του μεγαλύτερου όγκου της δουλειάς σε μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Οι εργοδότες με τις ενώσεις τους και το κράτος τους, αλλάζουν τις εργασιακές σχέσεις σε βάρος μας με φόντο την ανταγωνιστικότητα. Μαζί αποφασίζουν, μαζί μοιράζουν την πίτα της αγοράς που τώρα ανοίγεται (ιδιωτικοποίηση του φορολογικού και ασφαλιστικού ελέγχου). Κύρια μέσα από τον ΣΕΒ παρεμβαίνουν ενιαία, αυξάνοντας την ένταση της επίθεσης με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους.

Γι αυτό και ενιαία πρέπει να είναι και η απάντηση που θα δώσουμε από εδώ και μπρος. Παλεύουμε για ένα σωματείο που θα γίνεται όλο και μαζικότερο, που θα σχεδιάζει και θα αποφασίζει ενιαία και συντονισμένα ενάντια σε όλους αυτούς που κάνουν τη ζωή μας δύσκολη.  

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ. Στο σωματείο μαθαίνουμε τα δικαιώματά μας. Στο σωματείο ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους από άλλους εργασιακούς χώρους και γενικεύουμε την πείρα μας, καταθέτουμε τις προτάσεις και τις αντιρρήσεις μας. Στο σωματείο ερχόμαστε σε γνωριμία με τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης, της υπερηφάνειας, της αξιοπρέπειας, τα ιδανικά της εργατικής τάξης.

 ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

  • Την ενοποίηση των δυο σωματείων Αθήνας – Πειραιά
  • Για τη δημιουργία ενός ακόμα πιο μαζικού – δυνατού σωματείου
  • Την εξασφάλιση της πάλης με κατεύθυνση τη ζωή και δουλειά με αξιοπρέπεια!

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2013

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις