ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210)  38 02 923, 38 35 093, ΦΑΞ  38 45 434, 106 82  – ΑΘΗΝΑ

Web site: www.eelp.gr,  E_mail: eelp@eelp.gr

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Λ.Π. και το Τοπικό Δ.Σ. του παραρτήματος Πειραιά καταδικάζει την τρομοκρατική σύλληψη 8 εργαζομένων και συνδικαλιστικών στελεχών, ανάμεσα τους και ένας από τους απολυμένους, στην εταιρεία «Παπουτσάνης». Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις απολύσεις που μεθόδευσε η εταιρεία. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι με την τρομοκρατία της εργοδοσίας και το δόγμα της Κυβέρνησης «νόμος και τάξη».

Η εργοδοσία στήνοντας απεργοσπαστικούς μηχανισμούς και τρομοκρατώντας προσπάθησε να σπάσει τον αγώνα τους και όταν δεν τα κατάφερε επιστράτευσε τις δυνάμεις καταστολής.

Σε όλους τους κλάδους, οι εργοδότες ακολουθούν ίδιες ή παρόμοιες τακτικές. Έτσι και στον δικό μας. Οι μεγάλες λογιστικές – συμβουλευτικές – ελεγκτικές δείχνουν τον δρόμο. Προσπαθούν με κάθε τρόπο να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους. Οι κοινωνικές τους ευαισθησίες σταματούν όταν κάποιος εργαζόμενος σηκώνει κεφάλι. Τότε αντιμετωπίζει το σκληρό πρόσωπο της εργοδοσίας, τότε ξαφνικά εμφανίζονται κακές αξιολογήσεις που συνήθως συνοδεύονται από εκφοβισμούς και απειλές, που σε κάποιες περιπτώσεις έχουν φτάσει και στην απόλυση.

         Θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν ατελείωτα χωρίς απαιτήσεις και δικαιώματα.

Κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία προσπαθούν να ποινικοποιήσουν τους αγώνες των εργαζομένων, να επιβάλλουν την δική τους «εργασιακή  ειρήνη» όπου τα κέρδη τους θα αυξάνονται, τα δικαιώματα των εργαζομένων θα κατακρεουργούνται και όταν οι εργαζόμενοι θα αντιστέκονται θα αντιμετωπίζονται από αστυνομικές δυνάμεις.

Τους Δηλώνουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι ανεξάρτητα σε ποιον κλάδο εργαζόμαστε έχουμε κοινά συμφέροντα και δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα μας. Δεν μας τρομάζουν και δεν μας τρομοκρατούν, ούτε θα μας σταματήσουν.

Παλεύουμε για την ενότητα των εργαζομένων του κλάδου και γενικότερα. Η μόνη διέξοδος απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών είναι η οργάνωση στο σωματείο και η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται.

Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων στην εταιρεία του «Παπουτσάνη» και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας.

 Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις