ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Επιτροπή Ανέργων

 Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Αθήνα, 28 Φεβρουαρίου 2014

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ, στις 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

και στην πορεία στο Υπουργείο Εργασίας

 Συνάδελφε, Συναδέλφισσα,

Το πρόβλημα της ανεργίας και στον κλάδο μας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις με τραγικές συνέπειες για εμάς και τις οικογένειες μας. Ζούμε καθημερινά τον εφιάλτη της επιβίωσης, ανασφάλιστοι, χωρίς γιατρό και φάρμακα, χωρίς καμία επιδότηση. Αρκετοί χωρίς φως, νερό, πετρέλαιο. Άλλοι κινδυνεύουν από πλειστηριασμούς και άλλοι από τον κίνδυνο της έξωσης από το σπίτι λόγο των οφειλών.

Επιπλέον όταν καταφέρουμε και βρούμε κάποια δουλειά έχουν διαμορφώσει έτσι τις συνθήκες με μισθούς πείνας, με αμέτρητες ώρες εργασίας και ασφυκτικά περιθώρια που ουσιαστικά θέλουν να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους.

Κυβερνήσεις και μονοπώλια ρίχνουν το φταίξιμο της φτώχειας και της ανεργίας σε εμάς. Ταυτόχρονα επιβάλουν φόρους και χαράτσια, πληρωμές παντού, ενώ από την άλλη και στο όνομα της ανάπτυξης έχουν κατακρεουργήσει κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιβάλλουν φοροαπαλλαγές για τους μεγαλοεργοδότες, προωθούν τις μαζικές απολύσεις, μειώνουν την φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η όποια ανάπτυξη εξαγγέλλεται θα είναι πάνω στα αποκαΐδια που έχει αφήσει η αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική της και θα συνοδεύεται με ελάχιστες θέσεις εργασίας και αυτές με όρους που δεν θα ξεχωρίζουν αν είσαι εργαζόμενος ή δούλος.

Γύρισε τους την πλάτη, πολέμα τους

Η φτώχεια και η ανεργία δεν είναι ντροπή, δεν είναι με δική μας ευθύνη. Αυτοί που ευθύνονται είναι οι επιχειρηματίες, οι μεγαλοεργολάβοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές, οι κυβερνήσεις τους.

 ΤΩΡΑ να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια

 ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1.      Έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ.

2.      Επίδομα ανεργίας για όλη την περίοδο της ανεργίας.

3.      Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ.

4.      Κατάργηση της αύξησης κατά δύο χρόνια στα όρια ηλικίας. Μείωση των ορίων ηλικίας στα 50 και στα 55 χρόνια στις γυναίκες και τους άνδρες αντίστοιχα στα Β.Α.Ε. και στα 55 και 60 στους άλλους κλάδους.

5.     Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

6.     Σφράγισμα των βιβλιαρίων όλων των ανέργων. Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

7.    Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας.

8.      Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

9.      Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

10.      Χορήγηση δωρεάν κάρτας απεριορίστων διαδρομών στις αστικές συγκοινωνίες.

11.     Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

12.      Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωση τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

13.      Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος. Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους.

14.    Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

15.      Να χορηγηθεί 1000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

16.     Όλα τα χρήματα ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

17.    Αύξηση της αποζημίωσης σε εργάτες και τεχνίτες λόγω απόλυσης, στο ύψος της αποζημίωσης που καταβάλλεται στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 2112/1920. Κατάργηση των Προεδρικών Διαταγμάτων που ισοπέδωσαν τις αποζημιώσεις.

 ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ

10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

και στην πορεία στο Υπουργείο Εργασίας.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

                                                                                              Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ