ΟΛΕΣ & ΟΛΟΙ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014, 6.00 μ.μ.

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 8η Μάρτη είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των αγροτισσών, των αυτοαπασχολούμενων γυναικών, των μεταναστριών, των νέων γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτησή τους από την εκμετάλλευση. Για την απελευθέρωση από την καταπίεση της εξουσίας του κεφαλαίου και κάθε άλλης διάκρισης που αυτή επιβάλλει στις γυναίκες. Η 8η Μάρτη δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν και που μας στερούν.

Την 8η του Μάρτη τιμάμε τις εργάτριες στα εργοστάσια ιματισμού και κλωστοϋφαντουργίας της Νέας Υόρκης που τόλμησαν το 1857 να υψώσουν το ανάστημά τους, να αντισταθούν στις άνισες αμοιβές, στα άθλια ωράρια και συνθήκες δουλειάς, στην εκμετάλλευση και καταπίεση που βίωναν. Ο αγώνας αυτός αποτελεί πηγή έμπνευσης για το σήμερα!

Μας ζητάνε να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για ψίχουλα, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, χωρίς Κυριακάτικη αργία και ξεκούραση. Χωρίς δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς, φάρμακα και νοσοκομειακή περίθαλψη για τα παιδιά μας και για την οικογένειά μας! Μας ζητάνε να δουλεύουμε χωρίς προληπτικές εξετάσεις, χωρίς δωρεάν δημόσια μαιευτήρια, χωρίς επίδομα τοκετού κλπ. Μας ζητάνε να καλύπτουμε τα κενά του κράτους πρόνοιας.

Προβάλλουν το πρότυπο της επιτυχημένης επαγγελματικά γυναίκας για να μας αναγκάσουν να απαρνηθούμε όσα δικαιώματα μας απέμειναν. Σήμερα στις ελεγκτικές εταιρείες πραγματοποιούν φιέστες  για τη μέρα της γυναίκας προβάλλοντας σαν πρότυπο τη γυναίκα καριερίστα μοντέλο, φτιάχνουν ομάδες αθλητισμού, ομάδες ψυχολογικής υποστήριξης, για να δείξουν ότι νοιάζονται για την σωματική και ψυχική υγεία, την ώρα που αυτοί είναι που δημιουργούν τα προβλήματά σου, λένε να δουλεύεις από το πρωί μέχρι το βράδυ ως που «να βγει η δουλειά», έχουν ατομικές συμβάσεις με 600 €, οι γυναίκες σ’ αυτές τις εταιρείες το σκέφτονται διπλά και τριπλά για να κάνουν οικογένεια, απολύουν  για συνδικαλιστική δράση.

Κάνουν ότι τους νοιάζει η ισοτιμία στη δουλειά την ώρα που νέες γυναίκες εκφοβίζονται να μην κάνουν παιδιά!

Θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν; Απαντάμε όχι. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση. Αρκεί να καταλάβουμε ότι αποτελέσματα στην πάλη μας δεν πρόκειται να υπάρχουν αν δεν γραφτούμε μαζικά στα σωματεία μας, αν δεν μάθουμε στη συλλογική δράση και πάλη. Αν δεν αντιτάξουμε την ενότητά μας απέναντι στους εκμεταλλευτές μας!

 Τίποτα δεν χαρίζεται. Τα πάντα κατακτιούνται με τη συλλογική πάλη!

  Καλούμε τη γυναίκα της εργατιάς και του μόχθου, τη γυναίκα της λαϊκής οικογένειας που ζει καθημερινά τη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος, που βιώνει την ανασφάλεια, το άγχος για το μέλλον των παιδιών της, της οικογένειάς της, το δικό της, να τιμήσει τη φετινή 8η του Μάρτη συμμετέχοντας στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στα εργοστάσια, στις γειτονιές, συμμετέχοντας στα συλλαλητήρια και τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ σε όλη τη χώρα.

Είναι μονόδρομος σήμερα για όλες τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ο αγώνας για αξιοπρεπή ζωή, η πάλη για τα δίκαια αιτήματα της εργατικής και λαϊκής οικογένειας. Είναι μονόδρομος σήμερα να ενισχυθεί η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη, τη στιγμή μάλιστα που πολλαπλασιάζονται οι οικογένειες που ζουν χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα, που δεν έχουν να βάλουν ψωμί στο τραπέζι τους.

Δοκιμάσαμε την ΕΕ της «ευημερίας» και γευόμαστε καθημερινά την ανεργία, τη φτώχεια και την ανασφάλεια που μας προσφέρει θυσιάζοντας τη ζωή μας στο βωμό της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και των πολυεθνικών, όπου χάριν της ισοτιμίας μας οδηγούν να δουλεύουμε ως τα βαθιά γεράματα. Μπουχτίσαμε από τις υποσχέσεις των κυβερνήσεων και των πολιτικών κομμάτων που έπλεκαν και πλέκουν τα εγκώμια της ΕΕ, εφαρμόζοντας γράμμα κατά γράμμα τις οδηγίες της, αλλά και όσων προσπαθούν να μας “παραμυθιάσουν” ότι μπορεί να γίνει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή. Ζήσαμε τους εκάστοτε Περιφερειάρχες και Δημάρχους που πρώτοι αυτοί υλοποίησαν τις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ για την ημιαπασχόληση και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών. Γυρίζουμε τις πλάτες μας σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα, καθιστώντας τους το πιο εκμεταλλευόμενο τμήμα της εργατικής τάξης.

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΩΤΗΡΑΣ ΔΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ

ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ – ΠΙΣΤΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους βοηθούς λογιστές, λογιστές, ελεγκτές και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες και στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα ΒΑΕ. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι.
  • Να καταργηθούν τα χαράτσια και η φοροληστεία.
  • Ουσιαστική προστασία των ανέργων με επέκταση του χρόνου απονομής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του. Να δίνεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστική προστασία της μητρότητας για τις μισθωτές, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας. Κρατικούς δωρεάν βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, κέντρα οικογενειακού προγραμματισμού. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία.
Κατηγορίες: Ανακοινώσεις