ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081 – 38 02 923, ΦΑΞ 38 01 227, 106 82, ΑΘΗΝΑ

Web site: pol.org.gr, E_mail: pol@otenet.gr

Προς τον

1. Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα

2. Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Μαυραγάνη

ΑΘΗΝΑ.

 ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.   Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη

2.   Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κ. Χαράλαμπο Τσαβδάρη

 ΘΕΜΑ: Παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής των βεβαιώσεων αποδοχών για μισθωτούς καθώς και των βεβαιώσεων για ελεύθερους επαγγελματίες

 Κύριε Υπουργέ ,

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε στις 28 Μάρτη 2014  (ΠΟΛ1039/6-2-14), είναι η καταληκτική ημερομηνία για την ηλεκτρονική υποβολή των βεβαιώσεων αποδοχών των αμοιβών που αφορούν τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Λαμβάνοντας υπόψη πως είναι μια επιπλέον καινούργια υποχρέωση και πως τα λογιστήρια των επιχειρήσεων είναι ήδη αρκετά επιβαρυμένα με την ταυτόχρονη λήξη πολλών υποχρεώσεων περίπου στην ίδια ημερομηνία όπως ΦΠΑ, Μισθοδοσία, ΑΠΔ, ΙΚΑ και πολλά άλλα και σε συνδυασμό με τη μείωση του αριθμού των υπαλλήλων λόγω απολύσεων αξιοποιώντας όλους τους αντεργατικούς νόμους, παρακαλούμε να δοθούν οι παρακάτω παρατάσεις:

α. Για την υποβολή των βεβαιώσεων που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες να παραταθεί έως και 30 Ιούνη 2014 μιας και δεν δημιουργεί πρόβλημα στην υποβολή του Ε1.

β. Για την υποβολή των βεβαιώσεων που αφορούν τους μισθωτούς να δοθεί παράταση μέχρι και 15 Απρίλη 2014. Το γεγονός αυτό δεν θα δημιουργήσει ιδιαίτερο πρόβλημα στην υποβολή του Ε1, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως μέχρι αυτή την ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες κανένας ασφαλιστικός φορέας δεν έχει αναρτήσει τις βεβαιώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους.

Θεωρούμε επομένως πως η παράταση που ζητάμε δεν θα καθυστερήσει την έναρξη υποβολής των ΔΦΕ, μιας και η εφαρμογή του TAXIS NET ακόμη πρακτικά δεν λειτουργεί.

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις