ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΠΡΙΛΗ

& ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ του ΠΑΜΕ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10,00 π.μ.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας το Δ.Σ. της Ένωσης Λογιστών Αθήνας καλεί τους συναδέλφους σε ΕΚΤΑΚΤΗ Γενική ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ, στις 7,00 μμ στα γραφεία μας, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

               Τους καλεί  να οργανώσουν καλύτερα την πάλη τους σε κάθε τόπο δουλειάς, να πάρουν μαζικά μέρος στη απεργία και μέσα από το σωματείο μας, το Παράρτημα  Πειραιά, να μπούμε μπροστά και να παλέψουμε:

 1. Για Εθνική και κλαδική Σύμβαση με βάση τις δικές μας  ανάγκες και όχι την αθλιότητα που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και το λέει και Εθνική Σύμβαση. Με αφορμή αυτή τη συμφωνία είναι επιτακτική ανάγκη να παλέψουμε για την ανασύνταξη του συνδικαλιστικού κινήματος και να απαλλαγούμε από τέτοιες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

2.   Να απαιτήσουμε την προστασία των ανέργων.

3.  Να πούνε όχι στις απολύσεις και στις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας περιουσίας.

4. Να βάλουμε  εμπόδια στην προσπάθεια των ΕΕ, εργοδοσίας και κυβέρνησης για κατάργηση των τριετιών, την απαγόρευση της απεργίας και την επαναφορά του “λοκ άουτ”.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η Κυβέρνηση και η τρόικα συζητούν για τα νέα μέτρα που θα ληφθούν σε βάρος των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας. Εκτεταμένες αναδιαρθρώσεις στους νευραλγικούς κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής βρίσκονται στο προσκήνιο της αντιλαϊκής πολιτικής, σε μια διαδικασία που είναι συνδεδεμένη με το στόχο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητούν:

 1.      Το Παραπέρα χτύπημα στον κατώτερο μισθό

2.      Κατάργηση των τριετιών, των υπερωριών και όσων επιδομάτων έχουν απομείνει, σε συνθήκες που ο εργαζόμενος λαός αγκομαχά, πλήττεται από την ανεργία και τις συνεχόμενες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, από τα χαράτσια και τη φοροληστεία, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

3.      Παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 Ταυτόχρονα επιχειρείται συνολικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, με παρέμβαση στην εσωτερική ζωή και λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Ουσιαστικά συζητούν για την απαγόρευση κάθε είδους εργατικού αγώνα. Το χτύπημα των αγώνων μας με τις δυνάμεις καταστολής, με τα δικαστήρια, με τις επιστρατεύσεις και την απαγόρευση των διαδηλώσεων μας, θέλουν να το πλαισιώσουν με το λεγόμενο ΛΟΚ ΑΟΥΤ, δηλαδή το χτύπημα της απεργίας με θεσμοθετημένη προστασία στον κάθε μεγαλοεργοδότη.

 ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Τα ίδια μέτρα που έρχονται στην χώρα μας για τους εργαζόμενους λαμβάνονται σε όλες τις χώρες τις Ε.Ε. και όχι μόνο. Είτε με μνημόνια είτε χωρίς, η ανάγκη τους για κερδοφορία περνά μέσα από την κατακρεούργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουμε την δική μας απάντηση μέσα από την δική μας συμμαχία, μέσα από το Σωματείο μας.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα από υποσχέσεις για μια καλύτερη διαχείριση του ίδιου σάπιου συστήματος.

Όσο η οικονομία θα είναι υποταγμένη στα κέρδη των μονοπωλίων οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουν, αυτόν της μαζικοποίησης του σωματείου μας, του Παραστήματος, του αγώνα μας για τα δικαιώματα μας. ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις