ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά εκφράζουν την συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών. Συνεχίζουν την απεργία τους αντιδρώντας στην προσπάθεια εφοπλιστών – κυβέρνησης να  καταργήσουν τις ΣΣΕ στα επιβατηγά και επιβατηγά – οχηματαγωγά πλοία στην ημεδαπή και βάζει σε εφαρμογή τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

        Την ίδια περίοδο που ιδιωτικοποιούνται πλήρως τα λιμάνια και οι μαρίνες, καλπάζει και αυξάνει η ανεργία, οργιάζει η απλήρωτη εργασία των ναυτεργατών, των εργαζομένων –  το εφοπλιστικό κεφάλαιο επενδύει δισεκατομμύρια δολάρια σε ναυπηγήσεις και αγορές πλοίων – κατ’ εντολή τους οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι συντρίβουν κάθε εργασιακό δικαίωμα των ναυτεργατών, των εργαζομένων, οικοδομούν εργασιακά «γκέτο» για τα κέρδη του κεφαλαίου.

Τις συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής τις βιώνουν μαζί με τους ναυτεργάτες,  οι επιβάτες και ο νησιωτικός πληθυσμός. Απελευθερώνεται η τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ενώ δίνεται το δικαίωμα σε τουριστικά πλοία, με κυβερνήτη με μπλοκάκι και πλήρωμα “πολλαπλών” καθηκόντων, να εκτελούν ακτοπλοϊκές πλόες, υπονομεύοντας την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή των ναυτεργατών και των επιβατών. Ενώ σε πολλές νησιωτικές περιοχές τα δρομολόγια είναι 1 φορά τη εβδομάδα – στην καλύτερη περίπτωση – καθώς δεν υπάρχει το απαιτούμενο περιθώριο κέρδους για τους εφοπλιστές, παρόλο που επιδοτούνται κιόλας.

Ο αγώνας των ναυτεργατών είναι αγώνας όλων των εργαζομένων.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις