ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά καταδικάζουν την κατάπτυστη απόφαση του Δικαστηρίου που δεν δίστασε να καταδικάσει σε φυλάκιση από 21 – 23 μήνες πρωτοπόρους αγωνιστές που διάλεξαν το δρόμο του αγώνα για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τα δικά τους και των συναδέλφων τους στην Χαλυβουργία. Για εννέα μήνες απεργίας έδειξαν σε όλους εμάς τι αξία έχει να στέκεσαι με το κεφάλι ψηλά και να διεκδικείς αυτά που σου ανήκουν στο 21ο αιώνα.

Η δικαιοσύνη έδειξε για μια ακόμη φορά τον ταξικό της χαρακτήρα. Έδειξε ότι είναι με τον βιομήχανο Μάνεση και όχι με τους εργάτες. Αυτό το έχει δείξει αμέτρητες φορές με ποιανού το μέρος είναι μιας και τις περισσότερες φορές τις απεργίες τις κρίνει παράνομες και καταχρηστικές.

Με την απόφαση αυτή είναι πλέον φανεροί οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων για χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας, για παρέμβαση στη λειτουργία και τη ζωή των σωματείων.

Μην περιμένουν Κυβέρνηση και εργοδότες να λυγίσουμε με παρόμοιες αποφάσεις. Αντίθετα περισσότερο μας ατσαλώνουν στο μονόδρομο του αντιμονοπωλιακού – αντικαπιταλιστικού αγώνα.

Ο αγώνας των χαλυβουργών ξεπέρασε τις πύλες του εργοστασίου, έγινε υπόθεση όλων των εργατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη και χωριό. Η αλληλεγγύη που αναπτύχθηκε από όλους τους εργάτες όλους τους μήνες της απεργίας ήταν πρωτόγνωρη.

Καλούμε τους συναδέλφους να οργανωθούν στους τόπους δουλειάς, στο σωματείο τους, στο Παράρτημα να δυναμώσουν την ενότητά τους και με τους ταξικούς αγώνες, να τσακίσουν κάθε μηχανισμό του βάρβαρου συστήματος που σαπίζει και κάνει τη ζωή μας μαρτύριο.

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις