Normal
0

false
false
false

MicrosoftInternetExplorer4

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Κανονικός πίνακας”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-ansi-language:#0400;
mso-fareast-language:#0400;
mso-bidi-language:#0400;}

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)

 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

 Κάνιγγος 27, τηλ. 38 02 923 – 38 35 093, ΦΑΞ 38 01 227 –  ΑΘΗΝΑ

Website: www.eelp.gr. E_ mail: eelp@eelp.gr

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΟΥ ΠΑΜΕ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 10 το πρωί.

 

 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

με εκδήλωση την Τρίτη 29 Απρίλη,  στις 7:00 μ.μ.,

(Κάνιγγος 27, 5ος όρ.)

 

1η Μάη 1886 Σικάγο – 1η Μάη 1893 Αθήνα- 1η Μάη 1936 Θεσσαλονίκη – 1η Μάη 1944 Καισαριανή

Πρωτομαγιά, μέρα ορόσημο για τους αγώνες της εργατικής τάξης της χώρας μας. Μέρα που η τάξη μας διεκδίκησε δουλειά με δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας. Μέρα που η τάξη μας θρήνησε θύματα σε αυτούς τους αγώνες.

Μέρα σύμβολο στον αγώνα των εργαζομένων για κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. οδηγός για τους σημερινούς και τους μελλοντικούς αγώνες.

Τα αιτήματα, οι διεκδικήσεις και οι κατακτήσεις (οκτάωρο, η κυριακάτικη αργία, η κοινωνική ασφάλιση κλπ) εκείνων των ημερών και αγώνων παραμένουν επίκαιρα και αναγκαία μετά την αντιλαϊκή επίθεση των τελευταίων χρόνων.

Τα δικαιώματά μας κατακτήθηκαν με σκληρούς και οργανωμένους αγώνες. Δεν χαριστήκαν από τις δυνάμεις του μεγάλου κεφαλαίου και των εκπροσώπων του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε συνδικαλιστικό επίπεδο.

Σήμερα η επίθεση είναι ολομέτωπη, υλοποιώντας μέτρα που είχαν ήδη ψηφιστεί σε προγενέστερες Συνθήκες της ΕΕ (Μάαστριχτ, Μπολόνια, Λευκή Βίβλος). Στο χώρο μας η επίθεση εξειδικεύεται με:

1.Την άρνηση των εργοδοτών να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας τουλάχιστον στα πλαίσια της σύμβασης του 2009.

2. Την εντατικοποίηση της δουλειάς, τα εξοντωτικά ωράρια και τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας που επικρατούν.

3. Τη θέσπιση του αντιδραστικού κώδικα δεοντολογίας και την πιστοποίηση.

4. Την ιδιωτικοποίηση του φορολογικού – ασφαλιστικού ελέγχου που φορτώνει τεράστιο όγκο δουλειάς στους εργαζόμενους. Την ενίσχυση του αντιλαϊκού χαρακτήρα του φορολογικού συστήματος που τις συνέπειές του επωμιζόμαστε και εμείς ως φορολογούμενοι.

5. Την ανεργία που τσακίζει κόκαλα.

Η επίθεση συνεχίζεται και με το τελευταίο πολυνομοσχέδιο με διατάξεις που απαλλάσσουν τους εργοδότες από ευθύνες τις οποίες μετακυλύουν στους λογιστές, αλλά και με την υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ των ορκωτών.

Αντίθετα με την κατάσταση των εργαζομένων και των αυτοαπασχολούμενων στο χώρο, οι μεγάλες λογιστές, ελεγκτικές, πολυεθνικές κ.α. εταιρίες συνεχίζουν να αυξάνουν τα κέρδη τους με:

1. Απολύσεις προσωπικού με συγκροτημένα δικαιώματα και προσλήψεις με μισθό από  600 έως 800 ευρώ και ευέλικτες σχέσεις εργασίας (Voucher, ορισμένου χρόνου, με μπλοκάκια) κλπ

2. Συμμετοχή ως σύμβουλοι του κράτους σε υπουργεία, υπηρεσίες, συμβάλλοντας στο ξεπούλημα με το αντίστοιχο τίμημα.

 Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα σύγχρονο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο κάθε εργαζόμενος, άνεργος, άνεργη να σκεφτεί και να δώσει απάντηση

στο ερώτημα ποιος φταίει για την σημερινή κατάσταση;

Αυτοί που ευθύνονται για αυτό που ζούμε σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο, η ΕΕ και οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Για να πλουτίσουν οι επιχειρήσεις πρέπει να φτωχύνει ο λαός. Ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός «παλιός» (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) και «νέος» (Αυτόνομη Παρέμβαση τώρα Μ.Ε.Τ.Α παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ) αλληλοτροφοδοτούνται και συνεργάζονται μεταξύ τους και με τις επιλογές τους (κοινωνικός διάλογος, υπογραφή ΣΣΕ στα πλαίσια «αντοχής της οικονομίας και των επιχειρήσεων) συνέβαλαν και συμβάλλουν στο να πιαστεί απροετοίμαστη η εργατική τάξη στην επίθεση των τελευταίων χρόνων.

Θέλουν να μας κρύψουν ότι η πραγματική αιτία της σημερινής κατάστασης είναι το καπιταλιστικό σύστημα, όπου τον πλούτο που παράγουμε εμείς τον καρπώνονται μια χούφτα καπιταλιστές. Σ’ αυτό το σύστημα το κριτήριο της παραγωγής δεν είναι η κάλυψη των λαϊκών αναγκών, αλλά η διατήρηση και η αύξηση της κερδοφορίας των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων και για αυτό οι κρίσεις έρχονται και επανέρχονται και βαθαίνουν.

Σήμερα απαιτείται η άμεση οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους. Η μαζικοποίηση των ταξικών σωματείων, η ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και η αλλαγή του αρνητικού συσχετισμού.

Το σωματείο μας που συσπειρώνεται μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, σαν ιδρυτικό μέλος, εδώ και 15 Χρόνια συνεχίζει τον προηγούμενο αγώνα για τα δικαιώματα των συναδέλφων σε κάθε χώρο δουλειάς. Παλεύει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις ώστε να βρουν αγωνιστική διέξοδο η αγανάκτηση και η ταλαιπωρία των εργαζομένων. Να μην επιτρέψουμε να βάλουν χέρι στα σωματεία.

Η 1η Μάη μας καλεί να δημιουργήσουμε τους όρους για την ανατροπή της σημερινής κατάστασης. Να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.

Διεκδικούμε:

Ø             Άμεσα υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στα όρια του 2009 για όλους τους βοηθούς λογιστές, ελεγκτές και της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Ø             Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. 7ωρο – 5θήμερο – 35ωρο, όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Ø             Ουσιαστική προστασία των ανέργων με επέκταση του χρόνου απονομής του επιδόματος ανεργίας και αύξησή του. Να δίνεται επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους και τις οικογένειές τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Ø             Απόσυρση του Κώδικα Δεοντολογίας. Απόσυρση των ν.4174/13, ν.4172/13, ν.4223/13

Ø             Κατάργηση όλων των χαρατσιών

Ø             Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης

Ø             Αφορολόγητο όριο για μισθωτούς με ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ, με οικογενειακό εισόδημα ως 40.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 5.000 για κάθε παιδί, την αφορολόγητη πρώτη κατοικία μέχρι 120 τ.μ και δευτερεύουσα μέχρι 80 τ.μ.

* Προωθούμε τη λαϊκή συμμαχία με τους αυτοαπασχολουμένους της πόλης και του χωριού, μικροπαραγωγούς όλων των κλάδων, τις γυναίκες μας, τα παιδιά μας.

* Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο που δε θα μαστίζεται από πολέμους, από ανεργία, από ναρκωτικά, από άγχος και ανασφάλεια. Που θα ζούμε ειρηνικά, ανθρώπινα χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς καταπίεση και την βαρβαρότητα του συστήματος που ζούμε.

ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΑ ΕΡΓΑΤΙΑ

Απρίλης 2014

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις