ΟΛΟΙ την ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΗ, 5.00 μμ. στο ΟΕΕ

ΟΛΟΙ την ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΗ, 6,00 μμ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Προσυγκέντρωση Πλ. Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 5,30 μ.μ. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Την Πέμπτη 12 Ιουνίου, στις 7,00 μ.μ. το Σωματείο Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Πειραιά πραγματοποίησαν Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία της Ένωσης Κάνιγγος 27 στην Αθήνα.

Τα θέματα που απασχόλησαν την Γενική Συνέλευση ήταν οι εξελίξεις στο επάγγελμα και οι εξετάσεις που φέρνει το ΟΕΕ για την αναβάθμιση της άδειας, το Ασφαλιστικό και οι νέες αλλαγές που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα από την 1η Ιούλη, καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα. Η συμμετοχή των συναδέλφων ήταν μαζική. Το λόγο πήρε  η Πρόεδρος του Σωματείου Αναστασία Τσακίρη η οποία αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο επάγγελμα, στις πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει μέχρι τώρα μαζί με την Ομοσπονδία μας και πως ενιαία θα απαντήσουμε στην νέα επίθεση που δεχόμαστε. Επίσης αναφέρθηκε στις εξελίξεις στο ασφαλιστικό, ποιοι κύρια θίγονται και τι πρέπει να κάνουμε.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι αφού τοποθετήθηκαν στα θέματα της συνέλευση έφεραν και μια εμπειρία από τους χώρους δουλειάς τους.

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία της Συνέλευσης

αποφασίστηκε να απαιτήσουμε:

Η  ΚΔ του ΟΕΕ να πάρει πίσω την απόφαση για την εφαρμογή εξετάσεων για την αναβάθμιση από Β’ σε Α’ τάξη. Οι λογιστές φοροτέχνες έχουν ήδη «αξιολογηθεί» και «αξιολογούνται» καθημερινά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία τους.

Καλούμε τους συναδέλφους μαζικά να πάρουν μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίαςτην Τρίτη 17 Ιούνη στις 5,00 το απόγευμα – μέρα συνεδρίασης της Κ.Δ. του ΟΕΕ,  έξω από τα γραφεία του ΟΕΕ (Μητροπόλεως 12 -14 Σύνταγμα).

Για τις 24 Ιούνη ζητάμε συνάντηση και με το Υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα των εξετάσεων.

     Επίσης την Πέμπτη 19 Ιούνη στις 6.00 μ.μ. στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο που καλούν οι συνταξιουχικές οργανώσεις, για να μην περάσουν οι νέες ανατροπές στο ασφαλιστικό γιατί αφορά όλους τους εργαζόμενους.

     Τέλος η Γενική Συνέλευση ομόφωνα ενέκρινε ψηφίσματα καταδίκης:

1. Της απόφασης του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας να κάνει δεκτό το αίτημα του Μάνεση για ομαδικές απολύσεις, στέλνοντας στην ανεργία άλλους 45 χαλυβουργούς και

2.  Στην άρνηση του Υπουργείου Οικονομικών να επαναπροσλάβει τις καθαρίστριες όπως αποφάνθηκε το μονομελές πρωτοβάθμιο δικαστήριο. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των χαλυβουργών και των καθαριστριών.

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Αποφάσεις ΔΣ