ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΟΙ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΑΡΓΙΑ
ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ 52 ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Η Ένωση Λογιστών Αθήνας και το Παράρτημα Λογιστών Πειραιά, καταγγέλλουμε την υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε και προβλέπει την άμεση πιλοτική λειτουργία 52 Κυριακές το χρόνο όλων των εμπορικών καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και στο Πικέρμι, Ραφήνα, Χαλκιδική, Ρόδο, Κω, Σύρο, Μύκονο, Σαντορίνη.
Στόχος τους είναι να γενικευτεί σε όλη τη χώρα το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου μέσα στο 2015, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα. Εναντιωνόμαστε σε κάθε προσπάθεια κατάργησης της Κυριακάτικης αργίας, η οποία θα δώσει τη χαριστική βολή στο ήδη αποπνιχτικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει κατ’ εντολή των μεγαλεμπόρων κυβέρνηση και τρόικα μετατρέποντας τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δούλους.
Η πλήρης κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο της συνθήκες εργασίας των εμποροϋπαλλήλων. Ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για την 7ήμερη εβδομαδιαία εργασία σε όλους τους κλάδους και για όλους τους εργαζόμενους. Μεγάλα Λογιστήρια, μεγάλα Λογιστικά Γραφεία, Ελεγκτικές Εταιρείες τρίβουν τα χέρια τους.
Καλούμε τους συναδέλφους να στρατευτούν στα σωματεία τους, με οργανωμένη πάλη, η Κυριακή να παραμένει αργία γιατί μας αφορά όλους.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και θα πρωτοστατήσουμε για αγώνες κατάργησης του μέτρου.
ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ