31 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση του δικαστηρίου Πάτρας να αθωώσει τους εγκληματίες επιστάτες που πυροβόλησαν εργάτες γης στην Μανωλάδα τον Απρίλη του 2013. Είναι ακόμα μια απόδειξη ότι η δικαιοσύνη, όπως κάνει τις περισσότερες φορές, είναι απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους

 Οι μετανάστες εργάτες γης στη Μανωλάδα από το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους και δέχτηκαν σφαίρες. Διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση και τους απομόνωσαν στα θερμοκήπια καταλύματα χωρίς ρεύμα τροφή με απειλές και τρομοκρατία.

 Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες και για την απόφαση αυτή. Εξυπηρετούν τα συμφέροντα  του Μεγάλου Κεφαλαίου και των Μεγαλοτσιφλικάδων, δίνοντας τους απλόχερα τα πάντα ενώ στους εργάτες όχι μόνο κατεβάζουν τα ρολά αλλά εξαπολύουν άγρια πογκρόμ και μηχανισμούς εκμετάλλευσης. Την ιδία στιγμή που ετοιμάζετε να χτυπήσει ακόμα περισσότερο την εργατική τάξη και να προκαλέσει εμπόδια στην οργάνωση των εργαζομένων.

 Η σημερινή αθωωτική απόφαση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως για μας για την εργατική τάξη ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ και όχι τα κέρδη των μεγαλοτσιφλικάδων, των μπράβων τους και των μηχανισμών που στήνει η κυβέρνηση για να διευκολύνει την εκμετάλλευση των κατατρεγμένων μεταναστών αλλά και των Ελλήνων εργατών.

 Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουμε αυτόν του οργανωμένου και συλλογικού αγώνα, της κοινής δράσης  και στάσης Ελλήνων και Μεταναστών εργατών απέναντι στον κοινό αντίπαλο, απέναντι στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση. Οι όποιες δικαστικές αποφάσεις  δεν μπορούν να εμποδίσουν τους οργανωμένους ταξικούς αγώνες μας.

 Τα Διοικητικά Συμβούλια

 

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις