ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η κυβέρνηση  από 1 Σεπτέμβρη εφαρμόζοντας τη δήθεν μείωση της τιμής των εισιτηρίων, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Πρόκειται για κατ’ ουσία αύξηση του κόστους της λαϊκής οικογένειας παρόλη τη φαινομενική μείωση της τιμής του εισιτηρίου.

Αυξήσεις, που θα επιβαρύνουν κι άλλο την τσέπη των λαϊκών στρωμάτων και όχι σε μειώσεις στα εισιτήρια προχωρά η κυβέρνηση. Παρά τη μείωση της τιμής του εισιτηρίου (από 1,40 ευρώ στο 1,20 ευρώ), σε συνδυασμό με τη μείωση του χρόνου ισχύος του ενιαίου εισιτηρίου (από τα 90 στα 70 λεπτά της ώρας), οδηγεί σε αύξηση του κόστους των μετακινήσεων στην Αττική για την εργατική λαϊκή οικογένεια.

Επιπλέον καταργείται η μηνιαία κάρτα για λεωφορεία, τρόλεϊ και τραμ, που κόστιζε 20 ευρώ και  αντικαθίσταται από τη νέα ενιαία κάρτα για όλα τα Μέσα, αξίας 30 ευρώ, από 45 που κόστιζε, παρόλα ότι η πλειοψηφία των επιβατών χρησιμοποιεί λεωφορεία και τρόλεϊ. Οι επιβάτες αυτοί θα πρέπει πλέον να πληρώνουν για τη μηνιαία κάρτα 30 αντί για 20 ευρώ (αύξηση 50%).

 

Σε όλα αυτά απαντάμε με συνέχιση της πάλης για δωρεάν μετακίνηση για ΟΛΟΥΣ στις ώρες αιχμής, δωρεάν μετακίνηση σε ανέργους, φοιτητές, σπουδαστές, ΑΜΕΑ, χαμηλοσυνταξιούχους. Παλεύουμε για συγκοινωνία περιουσία του λαού, για την εξυπηρέτηση των αναγκών μας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες ο μόνος τρόπος για να αλλάξει κάτι προς το καλύτερο είναι εμείς οι εργαζόμενοι να οργανωθούμε, να γραφτούμε στο σωματείο μας, να αποφασίσουμε ότι πρέπει να παλέψουμε από κοινού.

 

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις