ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ (ΕΕΛΠ)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Επιτροπή Ανέργων

Κάνιγγος 27 – Τηλ. 38 35 093 – 38 02 923 – ΦΑΞ 38 01 227 – 106 82 – ΑΘΗΝΑ.

Web site: www.eelp.gr.  E_ mail: eelp@eelp.gr.

 ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΝΕΡΓΩΝ

ΤΡΙΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 18.30 μμ

Όλοι και όλες στο διήμερο παρεμβάσεων των Σωματείων  22 & 23 Σεπτεμβρίου

Μείωση των εισιτηρίων και δωρεάν μεταφορές για τους ανέργους

23 Σεπτεμβρίου συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών 11.00 το πρωί (Στ. Μετρό Εθν. Αμυνα)

 

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Μπροστά στα όλο και περισσότερα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνεργοι και οι οικογένειες τους, πρέπει να προτάξουμε την οργανωμένη μας πάλη, τους αγώνες μας.

Ενόψει των δράσεων του Σωματείου μας και του ΠΑΜΕ για την ανεργία, η επιτροπή Ανέργων του Σωματείου μας οργανώνει σύσκεψη την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 18.30 μμ στα γραφεία μας, ώστε με καλύτερους όρους να δώσουμε δυναμικό παρόν σε αυτές τις δράσεις.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΤΩΡΑ να πάρουμε τις τύχες μας στα δικά μας χέρια.

Αξιοποιούν την ανεργία για να μας εκβιάζουν. Για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο κι εμείς οι άνεργοι για να αποδεχτούμε την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, την 3ήμερη και 4ήμερη δουλειά με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα.

Οι διεκδικήσεις των ταξικών σωματείων για μέτρα προστασίας των ανέργων αντιμετωπίζονται με την καταστολή και την βία. Ταυτόχρονα «σερβίρουν» κάθε είδους αντεργατική πολιτική ως παροχές στους ανέργους. Μισθοί πείνας, υπερεκμετάλλευση, και κάθε είδους ελαστική μορφή εργασίας παρουσιάζεται ως πανάκια για εμάς, ενώ κρύβουν ότι η πραγματική τους στόχευση είναι να αυξάνονται τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων.

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε οι άνεργοι και εργαζόμενοι είναι αυτός του αγώνα για τα δικαιώματα μας. Η συσπείρωση και μαζικοποίηση των σωματείων μας.

 Κανένας δε μπορεί μόνος του να αντιμετωπίσει τη φτώχεια και την ανεργία.

Όλοι μαζί εργαζόμενοι, άνεργοι, οικογένειες, γυναίκες με αίσθημα ευθύνης και αλληλεγγύης να παλέψουμε, να απαιτήσουμε

 ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ!

 Παλεύουμε για:

1.    Επίδομα ανεργίας για όλους και για όλη την περίοδο της ανεργίας. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

2.    Μετακίνηση στις αστικές συγκοινωνίες με την κάρτα ανεργίας.

3.     Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

4.     Μείωση 30% των τιμολογίων ΔΕΚΟ με παράλληλη απαγόρευση της διακοπής παροχής νερού, ρεύματος και σταθερού τηλεφώνου.

5.      Κανένας πλειστηριασμός σε σπίτι λαϊκής οικογένειας. Διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα αποπληρωμής δανείων για όσο καιρό κάποιος είναι άνεργος.

6.     Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

7.     Κατάργηση των χαρατσιών, κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, κατάργηση των δημοτικών τελών στους άνεργους και μείωση τους στους υπόλοιπους εργαζόμενους.

8.     Επιδότηση ενοικίου στο 100% της αξίας του από το κράτος.

9.     Κρατική αγορά συγκέντρωσης και διάθεσης τροφίμων σε ανέργους. Δωρεάν παροχή πακέτου απαραίτητων σχολικών ειδών για τα παιδιά των ανέργων. Πλήρη κάλυψη του κόστους των σπουδών για φοιτητές που οι γονείς τους είναι άνεργοι.

10.     Να αρθεί ο περιορισμός για τα παιδιά των ανέργων που δε γίνονται δεκτά σήμερα στους Παιδικούς Σταθμούς.

11.   Να χορηγηθεί 1.000 ευρώ ετήσιο εφάπαξ βοήθημα για κάθε παιδί των εργαζομένων και των ανέργων, από 100 ευρώ που ισχύει σήμερα.

12.    Προσλήψεις στους τομείς Υγείας, Πρόνοιας, Εκπαίδευσης και σε άλλα έργα κοινωνικών υποδομών για μείωση της ανεργίας και κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν, σε θέσεις εργασίας μόνιμης, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

13.   Όλα τα χρήματα, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής τους που εισρέουν στον ΟΑΕΔ για την επιχορήγηση των επιχειρήσεων, να διατεθούν για την κάλυψη των αναγκών των ανέργων.

14.   Κατάργηση των δουλεμπορικών γραφείων, των ΚΕΚ και των ΜΚΟ που κάνουν πάρτυ στις πλάτες των ανέργων

Να μη δεχτούμε να ζούμε σαν σύγχρονοι σκλάβοι.

Ο άνεργος δεν είναι παράσιτο ούτε φταίει για την ανεργία του!

Παράσιτα είναι αυτοί που μας πετούν στην ανεργία. Κανένας δε θα τσακίσει την αξιοπρέπεια μας! Το κουτσουρεμένο επίδομα ανεργίας δεν είναι ελεημοσύνη! Η σταθερή δουλειά δεν είναι πολυτέλεια! Να μπει φραγμός στην περιπλάνηση χωρίς τέλος!

 Να δυναμώσει η αλληλεγγύη!

Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!

 Τα Διοικητικά Συμβούλια

Κατηγορίες: Ανακοινώσεις