ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ (Ε.Ε.Λ.Π.)

Παράρτημα Λογιστών Πειραιά

Κάνιγγος 27, τηλ. (210) 38 35 093, 38 02 923,  ΦΑΞ 38 01 227, –  ΑΘΗΝΑ

Ομ. Σκυλίτση 19, 18531, – ΠΕΙΡΑΙΑΣ, W. site: www.eelp.gr,  Email: eelp@eelp.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2014, στις 7,00 μ.μ.

στα γραφεία μας στον Πειραιά

 Συμμετέχουμε στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την 1η Νοέμβρη  12.00 π.μ. στο Σύνταγμα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η συνέλευσή μας γίνεται σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε οξυμένα προβλήματα. Στους χώρους δουλειάς η κατάσταση που διαμορφώνεται είναι τρομακτική. Οι αμέτρητες ώρες εργασίας, η εργοδοτική τρομοκρατία και πλέον τα νέα βάρη πλαισιώνονται από την μη υπογραφή από τους εργοδότες Σ.Σ.Ε. που αποτελεί τον μόνο τρόπο κατοχύρωσης των εργασιακών και επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Στην παραπάνω δύσκολη κατάσταση έρχονται να προστεθούν και νέα μέτρα όπως ήδη έχουν εξαγγελθεί το καλοκαίρι αλλά και πρόσφατα από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ:

1.     Παραπέρα χτύπημα της Κοινωνικής Ασφάλισης με αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, με μειώσεις συντάξεων κύριων και επικουρικών κ.α.,

2.       κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων -βάζοντας φρένο και στη δυνατότητα μονομερούς προσφυγής στον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) για την υπογραφή συμβάσεων εργασίας,

3.        γενίκευση των ατομικών συμβάσεων και της ελαστικής εργασίας με προγράμματα εργασίας τζάμπα για νέους και ανέργους δώρο στους εργοδότες καθώς και μειώσεις μισθών,

4.        αύξηση της ανεργίας, 

5.        απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων,

6.        άδικη φορολογία (π.χ. ΕΝΦΙΑ)

7.        μείωση φόρων στο κεφάλαιο,

8        χτύπημα στις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Όλα τα παραπάνω δεν είναι αποφάσεις μόνο της κυβέρνησης, τα επιβάλουν μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα. Το κεφαλαίο όταν είναι για να αυξήσει παραπέρα τα κέρδη του δεν ξεχωρίζει κλάδους, περνάει ή κρατάει μέτρα για τη συνέχεια, ανάλογα με την αντίσταση που συναντά ή τους ευρύτερους σχεδιασμούς που υπάρχουν.

Οφείλουμε να δώσουμε απάντηση. Οι κινητοποιήσεις που κάναμε το προηγούμενο διάστημα είναι ελπιδοφόρο μήνυμα όμως δεν φτάνουν. Χρειάζεται καλά οργανωμένο σχέδιο και αγώνας, με μαζικοποίηση των σωματείων μας και σε συμμαχία με τους άλλους κλάδους. Στην προσπάθειά μας αυτή προχωρούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, ώστε να καθορίσουμε την συνέχιση των αγώνων μας, την οργάνωσή μας. 

  Συνάδελφοι, οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας να απαντήσουμε ότι δεν θα δεχτούμε άλλο να μας ξεζουμίζουν,  δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! Δεν θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας! Με τους αγώνες μας θα επιβάλλουμε το δίκιο μας.  ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΣ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

Πρέπει να αλλάξουμε τους συσχετισμούς στο συνδικαλιστικό κίνημα!  Να αποβάλλουμε τους ξεπουλημένους και συμβιβασμένους του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

      Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας. Είναι ώρα ατομικής και συλλογικής ευθύνης! Μην αποδεχόμαστε τη σημερινή κατάσταση. Να μην επιτρέψουμε να γκρεμίσουν το όποιο ασφαλιστικό δικαίωμα απέμεινε!

Να απαιτήσουμε:

 Εδώ και τώρα ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ βασικό μισθό για όλους, ως βάση για αυξήσεις.

 • Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ.
 • Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση.
 • Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων.
 • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νομοί.
 • Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργασιακές σχέσεις
 • Όχι στον ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία
 • Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών
 • Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
 • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.
 • Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.
 • Κανένας εργαζόμενος ανασφάλιστος.

     Οι κατακτήσεις που είχαμε έγιναν με αγώνες, με αίμα, με θυσίες, δε δόθηκε τίποτα, από καμία κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν από τη λαϊκή πάλη. Και τώρα μόνο αυτός ο δρόμος υπάρχει. Μην περιμένεις σωτήρες!

     Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ  ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ.

 ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ 2014